Kokeile kuukausi maksutta

Pohjola Rakennus rakentaa Asokodeille asumisoikeusasuntoja

Asuntosäätiö-konserniin kuuluva Asokodit on ostanut Espoon Matinkylään rakennettavan asuntokohteen Pohjola Rakennus oy Suomelta.

Havainnekuva Matinkadun kohteesta.

Pohjola Rakennus aloittaa välittömästi Matinkatu 22 F ja G -nimisen kohteen rakennustyöt. Asumisoikeusasunnot valmistuvat kesällä 2021. Kohde nousee Matinkylän metroaseman läheisyyteen, puretun ostoskeskuksen paikalle.

Matinkatu 22:een valmistuvaan kerrostaloon tulee 35 asuntoa. Asuntojen keskipinta-ala on 63 neliötä. Taloon tulee asuntoja yksiöistä isompiin perheasuntoihin.

”Matinkylän asuntoja kysytään erinomaisen sijainnin vuoksi jo nyt, vaikka hanke on vasta alkumetreillä. Juuri tällaisilla kohtuuhintaisilla ara-asunnoilla on kova kysyntä pääkaupunkiseudun työssäkäyntialueella”, Asokotien toimitusjohtaja Jari Riskilä sanoo tiedotteessa.

”Tänä vuonna käynnistämme vajaan 300 asumisoikeusasunnon rakennuttamisen. Viime vuonna meille valmistui 94 asuntoa.”

Suomessa on lähes 50000 asumisoikeusasuntoa. Asokodit omistaa niistä eniten, noin 16500 asuntoa 31 paikkakunnalla. Pääosa Asokotien asuntokannasta sijaitsee pääkaupunkiseudulla.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Pohjola Rakennus rakentaa Asokodeille asumisoikeusasuntoja”

  1. Hyvä Pohjola! Vilpittömät onnittelut.

    Matinkylän ostarin purkukysymystä yritettiin ratkaista yli kymmenen vuotta, mutta tarvittiin riittävän ennakkoluuloton ja asioihin kokonaisvaltaisesti suhtautuva toimija jotta se saatiin maaliin. Hanke on varmasti vaatinut paljon, toivottavasti rakentaminen sujuu hyvin (myynti ainakin näkyy sujuvan) ja tehty hyvä ja kova työ palkitaan!

    Seuraavaksi sitten Matinkylän pysäköintiratkaisun kimppuun noin yleisemmin, siellä riittäisi selviteltävää ja sitä kautta myös rakennettavaa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat