Kokeile kuukausi maksutta

Satolta uusi viiden vuoden osaomistusmalli

Suomen suurimpiin vuokranantajiin kuuluva Sato tuo markkinoille osaomistamiseen pohjautuvan mallin, joissa omaan asuntoon pääsee kiinni pienellä pääomalla viidessä vuodessa.

Saton osaomistusmallissa asukas voi viiden vuoden päästä päättää, ostaako asunnon itselleen vai jatkaako vuokralaisena.

Ensimmäinen JoustoKoti-nimellä markkinoitava kohde valmistuu Helsingin Taliin kesäkuun alussa. Saton uudessa mallissa asuntoon pääsee kiinni 15 prosentin aloitusosuudella. Tämän jälkeen asukkaat maksavat asumisesta markkinahintaa alhaisempaa osaomistusvuokraa, joka tarjoaa mahdollisuuden myös lainan lyhentämisen.

Saton investoinneista vastaavan johtajan Antti Aarnion mukaan uusi osaomistusmalli on vastaus kuluttajien tarpeeseen ja keino rakentaa monimuotoisempia kaupunkinaapurustoja.

”Kaupungistumisen, pätkätyön kasvun ja asuntolainojen kriteerien tiukentumisen myötä omistusasuminen on realismia yhä harvemmille. Osaomistusmalli antaa mahdollisuuden myös alueiden monipuoliseen kehittämiseen. Helsingin Talissa on entuudestaan vuokra-asumista ja omistusasumista. Jatkossa myös osaomistusasumista”, Aarnio selvittää.

Vuokra-asumisaika on perinteisiä osaomistusmalleja lyhyempi eli viisi vuotta. Tämän jälkeen asukas voi päättää, lunastaako asunnon itselleen vai myykö sen takaisin Satolle ja jää siihen vuokralle. Sato sitoutuu ostamaan osuuden alkuperäisellä hinnalla. Siitä tosin vähennetään 1,0 prosenttia/asumisvuosi.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Satolta uusi viiden vuoden osaomistusmalli”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat