Kokeile kuukausi maksutta

Fingrid laajentaa Isoniemen sähköasemaa Kittilässä – lisävirtaa matkailukeskuksille ja kaivosteollisuudelle

Urakoiden arvo on yhteensä noin 9 miljoonaa euroa. Koko projekti valmistuu syksyllä 2021.

Fingrid laajentaa Kittilässä sijaitsevaa Isoniemen sähköasemaa. Pääurakasta on tehty urakkasopimus Siemens Osakeyhtiön kanssa.

Kittilän läheisyydessä sijaitsevalle 220/110/20 kilovoltin (kV) sähköasemalle rakennetaan sähkön toimitusvarmuuden lisäämiseksi muun muassa toinen päämuuntaja ja isommat kytkinlaitokset.  ABB Power Grids Oy on valittu Kristiinasta siirrettävän muuntajan huoltajaksi. Urakoiden arvo on yhteensä noin 9 miljoonaa euroa ja koko projekti valmistuu syksyllä 2021.

Alueen suurimpia sähkön kuluttajia ovat Ylläksen ja Levin laskettelukeskukset sekä Enontekiön, Muonion, Kittilän ja Kolarin kunnat. Poikkeustilanteissa myös Euroopan suurimman kultakaivoksen Suurkuusikon sekä Tornion kaupungin ja Ylitornion ja Pellon kuntien kuormia syötetään Isoniemestä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fingrid laajentaa Isoniemen sähköasemaa Kittilässä – lisävirtaa matkailukeskuksille ja kaivosteollisuudelle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat