Ilmarinen omistaa nyt lähes puolet kauppakeskus Redistä, kun SRV myy omistuksiaan

Ilmarinen kasvattaa omistusosuuttaan Redi-kauppakeskuksessa ja -pysäköintilaitoksessa Helsingin Kalasatamassa.

SRV myy omistuksensa kauppakeskus Redistä. Kuva: Mika Ranta / HS

Osuutensa myy SRV, joka on vastannut Redin rakentamisesta ja jatkaa Kalasataman alueen kehittäjänä. Yhtiö kertoi järjestelyistään 6.2.2020. Lue asiaa koskeva juttu tästä:

Rajuja toimia SRV:ssä: myy omistuksensa kauppakeskus Redistä ja valtaosan sekä Tampereen kansihankkeesta että Ranta-Tampellan asuntohankkeesta

Ilmarisen omistusosuus Redissä nousee 30 prosentista 49,9 prosenttiin.

Muut omistajat ovat Pohjola Vakuutus, OP-Henkivakuutus ja LähiTapiola-ryhmä, jotka myös kasvattavat omistuksiaan.

”Redi sijaitsee voimakkaasti kasvavalla ja kehittyvällä kaupunkialueella hyvien liikenneyhteyksien solmukohdassa. Olemme sitoutuneet alueen pitkäjänteiseen kehittämiseen. Kauppakeskuksen alku on ollut haastava, mutta Redissä on tehty paljon toimenpiteitä oikeaan suuntaan ja sillä on hyvä kehittämissuunnitelma. Helsingin kasvu ja Kalasataman alueen kehitys luovat Redille hyvät edellytykset menestyä”, sanoo Ilmarisen sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Mikko Mursula yhtiön tiedotteessa.

Omistus nousee myös Tampereen Kansi-hankkeessa

Ilmarisen omistusosuus nousee myös Tampereen Kansi -hankkeessa. Kokonaisuuteen kuuluu Tampereen ydinkeskustaan rakennettava monitoimiareena, hotelli ja tornirakennuksia.

Kaupan jälkeen Ilmarinen omistaa Areenasta 7 prosenttia ja hankkeen muista osista 11,5 prosenttia. Ilmarinen ostaa osuudet SRV:ltä, joka jää myös omistajaksi hankkeeseen.

Muita omistajia ovat Pohjola Vakuutus, OP-Henkivakuutus ja LähiTapiola-ryhmä sekä Tampereen kaupunki, joka on Areenan suurin omistaja.

Omistusosuuksien muutokset eivät Ilmarisen mukaan vaikuta rakennushankkeen etenemiseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ilmarinen omistaa nyt lähes puolet kauppakeskus Redistä, kun SRV myy omistuksiaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat