Kokeile kuukausi maksutta

Lehto Group aloittaa rajut yt:t – käynnistää uudet tehostustoimet

Rakennusyhtiö Lehto Groupin hallitus on päättänyt uusista rakenteellisista ja toiminnallisista tervehdyttämistoimista.

Toimien tavoitteena on vahvistaa yhtiön kilpailukykyä ja kannattavuutta erityisesti 1-3 vuoden tähtäimellä.

Lehto kertoo asiasta tilinpäätöksessään.

Lue lisää: Lehdon loppuvuoden tulos painui mutta jäi plussalle – ”Suurimmat tappiot syntyivät kolmelta selkeältä alueelta”

Sen mukaan Lehto keskittyy entistä vahvemmin alueille, jotka pohjautuvat strategisiin kilpailuetuihin, eli vakiointiin ja tehdasvalmistukseen.

”Osana tätä keskittymistä ja markkinoilla tapahtuneiden muutosten vuoksi Lehto suunnittelee supistavansa Hyvinvointitilat-palvelualueen tarjontaa ja sulauttavansa Hyvinvointitilat-palvelualueen toiminnot toisiin palvelualueisiin siten, että hoiva- ja palveluasumisen toiminnot siirtyvät Asunnot-palvelualueelle ja koulu- ja päiväkotirakentamisen toiminnot Toimitilat-palvelualueelle”, tilinpäätöksessä kerrotaan.

Yhtiö näkee, että liiketoimintojen yhdistämisellä saavutetaan synergiaetuja erityisesti suunnittelun, laskennan, hankinnan ja tuotannon osa-alueilla. Toiminnallisilla muutoksilla Lehto pyrkii projektikatteiden parantamiseen ja niiden negatiivisten poikkeamien eliminointiin.

Lisäksi Lehto on käynnistänyt koko konsernin laajuisen kehitysohjelman, jossa keskitytään erityisesti varsinaista rakentamisvaihetta edeltävän hankevalmistelun laadun parantamiseen. Näiden toimien vaikutusten arvioidaan parantavan kannattavuutta vaiheittain kuluvan vuoden loppupuolelta alkaen.

Lehto aloittaa yt-neuvottelut, joiden tavoitteena on suunnitella Hyvinvointitilat-palvelualueen toimintojen sulauttamista toisiin palvelualueisiin sekä toimenpiteitä Asunnot-palvelualueen liiketoiminnan toimintojen tehostamiseksi.

Neuvottelujen piirissä on noin 400 henkilöä ja yhtiön arvion mukaan suunnitelluilla toimilla voi olla yhteensä enintään 110 henkilötyövuoden vaikutukset.

Otsikkoa muokattu klo 9.34.

Tätä artikkelia on kommentoitu 7 kertaa

7 vastausta artikkeliin “Lehto Group aloittaa rajut yt:t – käynnistää uudet tehostustoimet”

 1. Jaa ollaankohan henkilökunta jakamassa ryhmiin. Ensin lähtee ne harvat ammattilaiset, sitten muut aatteeseen kuulumattomat. Automyyjät, huonekalumyyjät ja kaikki muut aatteen edustajat jäisivät sitten pohtimaan, mitä seuraavaksi markkinoitaisiin. Joka tapauksessa yt;t ovat aina ikäviä uutisia kaikille osapuolille.

 2. Herra pelastaa kun uskotte oikein kovin.

 3. Keski-Suomessa toimitilarakentamisessa tyylinä ollut näyttää kilpailijoiden tarjouksia jotta saadaan ”talousohjattua” rakentamista
  Eipä ole tullut törmättyä oikeiden rakennusliikkeiden kanssa tällaiseen
  rikolliseen toimintaan.
  Yhtään tarjousta ei sen jälkeen ole
  tuohon puljuun lähtenyt.

  1. Mitäs läksit. Livaskonako lipevä laudelorpero.

 4. Tässä kohtaa tulee katkeruus esiin, jos on ollut tarvetta tukahduttaa tunteitaan. Mun mielestä Lehdon työkulttuuri on palljon fiksumpi ja empaattisempi kuin monessa muussa paikassa. Silti yrityksen tavoite on menestyä ja korjausliikkeitä pitää tästä syystä tehdä. Elämä jatkuu.

  1. Taitaa katkeruus tai paremmin sanottuna pettymys olla hieman laajempaa kun Lehdon toiminnasta puhutaan. Ei taida ihan rajoittua pelkästään yrityksen yt prosessiin.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat