Sairaalauudistuksen kakkosvaihe käynnistyi Kuopiossa

Nyt käynnistynyt kakkosvaihe on kokonaisuuden suurin. Uudisrakennukseen sijoittuu vuodeosastoja sekä poliklinikka- ja kuvantamistiloja.

Uuden tornin työmaan ympärillä on sairaalan vuodeosastoja, yhdyskäytäviä, päiväosastoja ja silmätoimenpiteiden yksikkö. Tornia rakennetaan portaittain ja myöhemmin tehdään väliaikainen vesikatto, jotta alhaalla päästään tekemään kuivissa oloissa sisätöitä. Kuva: Matias Honkamaa

Kuopion yliopistollisen sairaalan Uusi Sydän 2025 -uudistushankkeen toisen vaiheen rakentaminen on käynnistynyt maanrakennustöillä.

Nyt käynnistynyt kakkosvaihe on kokonaisuuden suurin. Uudisrakennukseen sijoittuu vuodeosastoja sekä poliklinikka- ja kuvantamistiloja. Lisäksi sairaala-alueelle rakennetaan väestönsuoja sekä logistiikka- ja teknisiä tiloja.

Toisen vaiheen allianssitiimissä ovat suunnittelijana jatkavan A-Insinöörien lisäksi mukana Raami Arkkitehdit, Arkkitehdit Kontukoski, Rakennussuunnittelutoimisto Turunen & Räisänen sekä sähkö- ja LVI-suunnittelijana Granlund Kuopio. Päätoteuttajana toimii Lapti. Allianssimallilla suunnitellaan yhteensä lähes 30 000 neliötä tiloja.

Töitä vuosikymmenen puoliväliin saakka

Sairaalan uudistushanke toteutetaan neljässä vaiheessa.  Kakkosvaiheen ensimmäisen rakennuksen seinät alkavat nousta alkusyksystä 2020. Lisäksi puretaan vanhoja rakennuksia uudisrakennuksen tieltä. Korkeimmillaan uudet sairaalarakennukset ovat 10-kerroksisia.

Mittavan sairaalahankkeen ensimmäiseen uudisosaan muuttaa alkuvuoden aikana vuodeosastoja sekä sydäntoimenpideyksikkö ja silmätautien poliklinikka.

Vuoden työmaaksi viime vuonna valittu KYS Uusi Sydän on laaja ja monivuotinen rakennusprojekti. Kokonaisuus valmistuu vuoden 2025 tietämillä. Tavoitteena on luoda yksi Euroopan moderneimmista sairaaloista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sairaalauudistuksen kakkosvaihe käynnistyi Kuopiossa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi