Kokeile kuukausi maksutta

Sairaalauudistuksen kakkosvaihe käynnistyi Kuopiossa

Nyt käynnistynyt kakkosvaihe on kokonaisuuden suurin. Uudisrakennukseen sijoittuu vuodeosastoja sekä poliklinikka- ja kuvantamistiloja.

Kuvituskuva. Kuopion KYSin sairaalatyömaa. Kuva: Matias Honkamaa

Kuopion yliopistollisen sairaalan Uusi Sydän 2025 -uudistushankkeen toisen vaiheen rakentaminen on käynnistynyt maanrakennustöillä.

Nyt käynnistynyt kakkosvaihe on kokonaisuuden suurin. Uudisrakennukseen sijoittuu vuodeosastoja sekä poliklinikka- ja kuvantamistiloja. Lisäksi sairaala-alueelle rakennetaan väestönsuoja sekä logistiikka- ja teknisiä tiloja.

Toisen vaiheen allianssitiimissä ovat suunnittelijana jatkavan A-Insinöörien lisäksi mukana Raami Arkkitehdit, Arkkitehdit Kontukoski, Rakennussuunnittelutoimisto Turunen & Räisänen sekä sähkö- ja LVI-suunnittelijana Granlund Kuopio. Päätoteuttajana toimii Lapti. Allianssimallilla suunnitellaan yhteensä lähes 30 000 neliötä tiloja.

Töitä vuosikymmenen puoliväliin saakka

Sairaalan uudistushanke toteutetaan neljässä vaiheessa.  Kakkosvaiheen ensimmäisen rakennuksen seinät alkavat nousta alkusyksystä 2020. Lisäksi puretaan vanhoja rakennuksia uudisrakennuksen tieltä. Korkeimmillaan uudet sairaalarakennukset ovat 10-kerroksisia.

Mittavan sairaalahankkeen ensimmäiseen uudisosaan muuttaa alkuvuoden aikana vuodeosastoja sekä sydäntoimenpideyksikkö ja silmätautien poliklinikka.

Vuoden työmaaksi viime vuonna valittu KYS Uusi Sydän on laaja ja monivuotinen rakennusprojekti. Kokonaisuus valmistuu vuoden 2025 tietämillä. Tavoitteena on luoda yksi Euroopan moderneimmista sairaaloista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sairaalauudistuksen kakkosvaihe käynnistyi Kuopiossa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat