Kokeile kuukausi maksutta

Skanska rakentaa Helsingin kaupungille 79 asuntoa, alueelle tulee asunnot 1300 henkilölle

Skanska rakentaa Helsingin kaupungille kahden talon kokonaisuuden Helsingin Tapanilaan.

Kokonaisuutta luonnehditaan veistokselliseksi veistokselliseksi vinoine kattoineen. Kuva: Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen oy

Hanke käynnistää Tapanilan aseman pohjoispuolelle, pääradan varteen suunnitellun uuden asuinalueen toteuttamisen.

Helsingin kaupungin asuntotuotanto rakennuttaa niin kutsutun Fallkullan kiilan alueelle asuntoja kaiken kaikkiaan noin 1 300 asukkaalle.

Helsingin Asumisoikeus Oy Sammaltori -nimiseen hankkeeseen kuuluvat 8- ja 6-kerroksiset lamellitalot. Asumisoikeusasunnot on kohdennettu senioreille.

Toisen rakennuksen maantasokerroksessa on myös yksi liiketila.

Hankkeen rakennustyöt käynnistyvät keväällä 2020, ja se valmistuu huhtikuussa 2022.

”Suunnittelussa olemme halunneet luoda junaradan varteen rakennuskokonaisuuden, joka erottuu veistoksellisuudellaan ympäristöstään. Radalle ja torille päin näkyvät julkisivut toteutetaan vaaleanharmaalla eläväpintaisella tiilellä. Tiilen vastapainona pihajulkisivuissa käytetään keveämpiä materiaaleja ja värejä: lämmintä kuultokäsiteltyä puuta sekä kirkasta ja osin kuvioitua lasia”, sanoo pääsuunnittelija Ulla Saarinen Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy:stä

”Rakennusten vinojen kattojen alle muodostuu korkeaa tilaa, mikä tarkoittaa, että ylimpiin kerroksiin voidaan toteuttaa osin kaksikerroksisia asuntoja. Asuntojen parvekkeet avautuvat pääosin rakennusten väliin jäävälle suojaisalle yhteispihalle.”

Rakennusten katolle sijoitetaan aurinkopaneelit, joiden tuottamaa kiinteistösähköä hyödynnetään muun muassa taloyhtiön yleisten tilojen valaisemiseen.

Rakennusten väliin pihaa rajaamaan junarata-alueen puolelle rakennettavaan ulkoiluvälinevarastoon tulee viherkatto.

Tiivistä ympäristöä

”Fallkullan kiilan alueelle tulee varsin kaupunkimaista, tiivistä ympäristöä, joka koostuu 4–8-kerroksisista asuinkortteleista”, kertoo projektipäällikkö Helena Koski Helsingin kaupungilta.

”Suojaiset pihat istutuksineen ja varusteineen muodostavat viihtyisiä oleskelutiloja rakennusten väliin. Alueelle tulee monenlaisia asumisvaihtoehtoja: vuokra-, asumisoikeus- ja Hitas-omistusasuntoja, joiden koot vaihtelevat yksiöistä perheasuntoihin.”

”On hienoa päästä aloittamaan uutta asuinaluetta, jonka sijainti on joukkoliikenneyhteyksiltään erinomainen ja jossa on kiinnitetty erityistä huomiota hyviin jalankulku- ja pyöräilymahdollisuuksiin”, aluejohtaja Ilpo Luhtala Skanskasta sanoo.

”Myös hulevesien hallintaan on panostettu – hulevesien hyvä hallinta on korostunut Helsingin muista uusista alueista esimerkiksi Kuninkaantammessa, jonne olemme toteuttaneet useita yhtiöitä, sekä Malmin Tullivuorentien eteläpuolelle syntyvällä uudella alueella, joka on parhaillaan rakenteilla”, Luhtala sanoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Skanska rakentaa Helsingin kaupungille 79 asuntoa, alueelle tulee asunnot 1300 henkilölle”

  1. Skanskalla vaan alkaa olla niin huono maine Suomessa että itse en ikinä heidän rakentamasta talosta ostaisi asuntoa. Läheisilläni karuja kokemuksia rakennusvirheistä eikä edes kahden vuoden jälkeen sisäänmuutosta ole vastuuta otettu kunnolla ja korjattu epäkohtia asianmukaisesti.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat