Kokeile kuukausi maksutta

”Yt-neuvottelut eivät kerro suhdanteiden muuttumisesta”, YIT:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas sanoo

YIT ilmoitti 4.2.2020 käynnistävänsä yt-neuvottelut.

YIT:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas.

”Yt-neuvottelut eivät kerro suhdanteiden muuttumisesta. Niitä koskevat henkilömäärätkin ovat pieniä”, YIT:n toimitusjohtaja Kari kauniskangas kommentoi yt-neuvotteluja Rakennuslehdelle.

Yt-menettely käynnistetään konsernin tukipalveluissa ja Toimitilat- ja Kiinteistöt-segmenteissä.

Yhtiön tiedotteessa todetaan, että yhteistoimintaneuvotteluissa käsiteltävien suunnitelmien tavoitteena on tehostaa yrityksen toimintaa sekä sopeuttaa rakenteita ja kustannuksia liiketoiminnan tarpeita vastaavaksi.

Kauniskangas ei voi kommentoida tarkemmin syitä yt-menettelylle.

Konsernin tukipalvelut mainitaan yt-menettelyä koskevassa tiedotteessa ensimmäisenä, joten sen perusteella voi pohtia menettelyn syytä. Selitys voi löytyä siitä, että YIT sopi viime heinäkuussa päällystys- ja kiviainesliiketoimintansa myynnistä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa ruotsalaiselle rakennusyhtiö Peabille.

Kauppa on vielä kilpailuviranomaisten käsiteltävänä, mutta se toteutunee kuitenkin lähiaikoina. Kaupan myötä YIT:n liikevaihto putoaa sadoilla miljoonilla euroilla. Tässä valossa konsernin tarjoamien tukipalvelujen tarve vähenee, mikä selittäisi yt-menettelyä.

Päällystys- ja kiviainesliiketoimintaa koskeva kauppa käsittää YIT:n Päällystys-segmentin toimintojen myynnin lukuun ottamatta teiden kunnossapito -liiketoimintaa Suomessa ja päällystysliiketoimintaa Venäjällä.

Myös Toimitilat- ja Kiinteistöt-segmentti on yt-menettelyn kohteena. Tätä voisi selittää Triplan valmistuminen. Kauppakeskus valmistui viime syksynä ja hankkeen muut vaiheet hotelli, toimistot ja asunnot valmistuvat kiinteistö kerrallaan talven ja kevään aikana.

Triplan hanke on ollut niin iso, että sitä on hallinnoitu yhtiössä omaana divisioonana.

YIT jatkaa kuitenkin rakentamista Pasilassa Trigoni-tornitilahankkeessa, joten Triplan valmistuminen tuskin on kovin merkittävä syy yt-neuvotteluille.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “”Yt-neuvottelut eivät kerro suhdanteiden muuttumisesta”, YIT:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas sanoo”

  1. Trigoni ei vaan taida valmistua ennakoidusti. Otetaan väliin vähän laman puhaltelua ja jatketaan kun kysyntä ja tarjonta taas kohtaavat. Muuten Trigonista tulee YIT:n hautakivi ja muistomerkki.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat