Rakennuskustannukset nousivat hienoisesti helmikuussa

Rakennuskustannukset nousivat Tilastokeskuksen mukaan helmikuussa 0,2 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Puutavara on halventunut vuoden aikana 5,8 prosenttia.

Työkustannukset nousivat 1,6 prosenttia ja palveluiden hinnat 1,3 prosenttia edellisen vuoden helmikuuhun verrattuna. Tarvikepanosten hinnat puolestaan laskivat 1,1 prosenttia vuoden takaisesta.

Yksittäisistä panoksista vuoden aikana eniten kallistuivat työmaan energia, 7,1 prosenttia, ja jätemaksut, 5,8 prosenttia. Vastaavasti eniten halventuivat viime vuoden helmikuuhun verrattuna betonielementit, 7,9 prosenttia, ja puutavara, 5,8 prosenttia.

Tammikuusta helmikuuhun rakennuskustannusten kokonaisindeksi laski 0,3 prosenttia. Tarvikepanosten hinnat laskivat 0,5 prosenttia ja työkustannukset 0,1 prosenttia. Palveluiden hinnat pysyivät helmikuussa edellisen kuukauden tasolla.

Kuukauden aikana yksittäisistä panoksista eniten kallistuivat vesikatteet, 1,2 prosenttia. Vastaavasti eniten halventuivat tammikuuhun verrattuna ikkunat ja ovet, 3,3 prosenttia, ja lämmöneristeet, 2,5 prosenttia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuskustannukset nousivat hienoisesti helmikuussa”

Vastaa