Kokeile kuukausi maksutta

Tikkurila peruu ohjeistuksensa – pandemian vaikutuksia hankala arvioida

Maaliyhtiö Tikkurila peruu ohjeistuksensa kuluvalle vuodelle.

Kuva: Tikkurila

Syynä on heikko näkyvyys koronaviruspandemian vaikutuksiin.

Yhtiön pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet säilyvät ennallaan.

”Ensimmäinen vuosineljännes on sujunut suunnitelmiemme mukaan huolimatta toimintaympäristön haasteellisuudesta”, toimitusjohtaja Elisa Markula sanoo tiedotteessa.

Tikkurila odottaa kuitenkin, että koronavirusepidemiaan liittyvät uudet viranomaistoimenpiteet eri maissa voivat muuttaa jatkossa nopeasti yhtiön toimintaedellytyksiä.

”Tikkurilan osalta pandemian aiheuttama epävarmuus liittyy etenkin siihen, kuinka nopeasti, laajasti ja pitkään paikallisten viranomaisten kiristyvät säädökset rajoittavat ihmisten liikkumista ja vaikuttavat asiakaskysyntään sekä myyntiverkostoon, tuotantoon ja hankintaan”, Markula sanoo.

Tähän asti vaikutukset ovat olleet pieniä, mutta yhtiö odottaa vaikutusten jatkossa lisääntyvän.

Esimerkiksi Venäjällä koko Tikkurilan paikallinen henkilöstö on palkallisella vapaalla ensi viikon Venäjän viranomaisten tuoreen määräyksen mukaisesti.

Venäjä vastaa noin neljänneksestä Tikkurilan liikevaihdosta.

Tikkurila ohjeisti helmikuussa, että oikaistu liikevoitto paranisi tänä vuonna edeltävästä vuodesta. Liikevaihdon arvioitiin säilyvän edellisen vuoden tasolla ilman valuuttakurssien vaikutusta.

”Seuraamme tarkkaan tilanteen kehittymistä ja tarkennamme näkymiämme, kun tilanteen taloudellisia vaikutuksia voidaan paremmin arvioida”, Markula sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tikkurila peruu ohjeistuksensa – pandemian vaikutuksia hankala arvioida”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat