Lujabetoni toimittaa erikoisratapölkyt Raide-Jokeri-pikaraitiotiehankkeeseen

Kauppa tuo työtä yhtiön Siilinjärven tehtaalle.

Havainnekuva Raide-Jokerista.

Tilaus käsittää radan rakentamisessa tarvittava ratapölkyt koko Raide-Jokerin 25 kilometrin matkalle.

Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja, jonka rakentaminen alkoi kesällä 2019.

Raide-Jokeri on Lujabetonille ensimmäinen raitiotieprojekti, jossa radan rakentamisen toimituskokonaisuuteen kuuluvat kaikki ratapölkyt, pylväsperustukset ja valmisbetoni.

Nyt solmittu kauppa ratapölkkytoimituksesta pitää sisällään kahdenlaisia erikoispölkkyjä; sepeliradalle asennettavat perinteisemmät ratapölkyt sekä betonisen kiintoraiteen sisään valettavat puolipölkyt.

Ratapölkkyjä testattiin koeradalla

Raitiotiepölkkyjä ja eri radanrakentamisen toimintamalleja testattiin viime vuoden loppupuolella koeradalla Ravitiellä Espoossa. Koerataosuudesta saatiin arvokasta tietoa tänä keväänä alkavaan rakentamiseen.

”Ravitien kokeilun tarkoituksena oli löytää sopivin yhdistelmä raitiotien päällysrakenteeksi. Kokeilussa oli eri valmistajien puolipölkkyjä ja pölkytönkin vaihtoehto kiintoraiteeseen, jota Raide-Jokerin linjasta on kolme neljännestä”, NRC Finland Oy:n projektipäällikkö Veera Koskela sanoo.

”Kokeilun perusteella saatiin varmistettua esimerkiksi työryhmien kokoja ja muita käytännön järjestelyjä työmaan sujumiseksi. Olennaisena osana sujuvuudessa on myös puolipölkkyjen toimitusvarmuus ja laadunvarmistus. Tiiviissä katuympäristössä ja pääkaupunkiseudun kaikkien sisääntuloteiden läheisyydessä työskentelyssä vaaditaan myös yhteistyökumppaneilta ketteryyttä ja halua mennä kohti yhteistä maalia”, Koskela sanoo.

Raide-Jokeri-allianssissa tilaajia ovat Helsingin ja Espoon kaupungit. Palveluntuottajia ovat urakoitsijat YIT Suomi ja NRC Group Finland sekä suunnitteluorganisaatiot Sitowise, Ramboll Finland ja Sweco Finland.

Raide-Jokerin ratapölkkytoimitukset alkavat toukokuussa 2020 ja päättyvät vuoden 2022 aikana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lujabetoni toimittaa erikoisratapölkyt Raide-Jokeri-pikaraitiotiehankkeeseen”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat