Savonlinna investoi 15 miljoonaa euroa uuteen matkailuhankkeeseen

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine uskoo, että investointihankkeella on erittäin suuri merkitys Savonlinnan kaupunkikeskustan sekä matkailun vetovoiman vahvistamiseen.

Savonlinnan kaupunki ja Savon Mafia Oy vievät eteenpäin uuden matkailuinvestointihankkeen suunnittelua ja toteutusta.

Investointi on kooltaan noin 15 miljoonaa euroa. Kaavaa ollaan valmistelemassa. Kaupungin roolina investointihankkeessa olisi rakentaa kevyen liikenteen väylä.

Varsinaisen rakentamisen on määrä alkaa vaiheittain. Ensimmäisen vaiheen tavoitteena on toteuttaa uudistettu tapahtuma- ja konserttialue Panimoravintola Huvilan yhteyteen jo kesällä 2021.

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine uskoo, että investointihankkeella on erittäin suuri merkitys Savonlinnan kaupunkikeskustan sekä matkailun vetovoiman vahvistamiseen.

”Hanke tuo toteutuessaan noin 50 000 uutta matkailijaa alueelle. Savonniemi voisi myös toimia porttina parhaillaan valmisteltavana olevaan kansalliseen kaupunkipuistoon”, Laine sanoo.

Kaupunginjohtaja esittää elinkeinojaostolle, että kaupunginhallitus ja kaupunginvaltuusto varaisivat miljoonan euron määrärahan kevyen liikenteen väylän ja muun infrastruktuurin rakentamiseen.

Kaavaluonnos on menossa tekniseen lautakuntaan toukokuussa. Rakennusoikeutta esitetään lisättäväksi 5000 k-m2. Rantareitin rakentaminen on sidottu suunniteltuun hotelli-investointiin, jonka yhteydessä se toteutetaan vuosina 2022-2023.

Kaupungin tavoitteena on kehittää erityisesti matkailuvetovoimaa tulevan Parikkalan rajanylityspaikan avaamisen yhteyteen sekä alueen matkailupotentiaalia Savonlinnan seudulla.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Savonlinna investoi 15 miljoonaa euroa uuteen matkailuhankkeeseen”

  1. Mielestäni hanke kuulostaa alustavasti järkevältä. Mutta hinta kuulostaa suhteellisen suurelta. Hanke toi uutta tietoa liittyen rakennuksien tuottoon liittyen.

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat