Kokeile kuukausi maksutta

SRV:lle suuri elinkaarihanke Uudestakaupungista

Uudenkaupungin kaupunginvaltuusto päätti maanantaina valita sivistys- ja hyvinvointikeskuksen elinkaarihankkeen toteuttajaksi ja palvelutuottajaksi SRV Rakennuksen.

Kyseessä on Uudenkaupungin historian suurin investointi. Yhtiö teki kaupungille kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen.

Hankintalain mukaan sopimuksen arvo ei ole vielä julkinen ennen kuin hankintaprosessi on saatu lopullisesti päätökseen. Valtuuston keskustelu tarjouksista ei ollut julkinen, sillä hankintalain mukaan tarjousasiakirjat eivät ole julkisia ennen kuin sopimusasiakirjat on allekirjoitettu.

Kun sivistys- ja hyvinvointikeskus valmistuu, siinä toimivat päiväkoti, yhtenäiskoulu, lukio, musiikkiopisto, kansalaisopisto, oppilashuolto, nuorisotyö, digitaalinen omatoimikirjasto ja yhteiskäyttötilat eli niin sanottu kaupunkiverstas. Samalla rakennetaan uusi uimahalli ja iso sisäliikuntahalli.

Rakennushanketta on valmisteltu jo useiden vuosien ajan. Vuosina 2016 ja 2017 Uudenkaupungin kaupungin päätöksenteossa harkittiin kaupunkikeskusta-alueen yhtenäiskoulun ja uimahallin peruskorjausta. Samanaikaisesti kaupungissa myös pohdittiin koulu- ja uimahallikiinteistön yhteyteen sijoittuvia mahdollisia muita palveluita sekä syntyvän investoinnin kustannuksia käyttötalousmenoineen.

Lopulta vuonna 2017 päädyttiin kiinteistöjen uudisrakentamiseen elinkaarihankkeena, jolloin tiloille saadaan rakentamisen lisäksi olosuhdetakuu. Elinkaarihankkeena sivistys- ja hyvinvointikeskusta on valmisteltu suunnitelmallisesti vuodesta 2018 alkaen.

Sivistys- ja hyvinvointikeskuksen kilpailutus toteutettiin vuonna 2019 kilpailullisena neuvottelumenettelynä. Tilaaja eli Uudenkaupungin kaupunki määritteli sivistys- ja hyvinvointikeskushankkeen tavoitteet ja vaatimukset.

Rakennuslehden tietojen mukaan kaupunki sai kilpailutukseen kaksi tarjousta. SRV:n lisäksi tarjouksen antoi YIT. Neuvottelumenettelyssä neuvottelukierroksia käytiin yhteensä kahdeksan. NCC:n ja Caverionin ryhmittymä jättäytyi pois kolmannella kierroksella.

Nyt tehdyn hankintapäätöksen ja myöhemmin tehtävän urakkasopimuksen allekirjoituksen jälkeen hanke jatkuu varsinaisella hankkeen toteutusvaiheella.

Ensi kesän ja syksyn aikana suunnitellaan SRV:n kanssa tarkemmin tarjoussuunnitelmien pohjalta toimintoja ja tiloja. Rakentaminen alkaa alkuvuodesta 2021. Kiinteistöön kuuluvan palvelutuotannon suunnittelu ja valmistelu tapahtuu syksyn 2020 ja rakennusvaiheen aikana.

Sivistys- ja hyvinvointikeskusrakennushankkeen valmistelua on leimannut tilojen käyttäjien vahva mukanaolo tilojen alustavassa suunnittelussa.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “SRV:lle suuri elinkaarihanke Uudestakaupungista”

  1. Saas nähdä miten tarina jatkuu. YIT on yleensä jättänyt valituksen kaikista häviämistään elinkaarihankkeista joten tekeekö Uusikaupunki poikkeuksen.

  2. Uudenkaupungin viimeisin kuntaliitos oli Kalannin liittyminen 90-luvun alussa. Kalanti meni heikkoon kuntoon suurien investointien takia, joista moniin käytettiin valuuttaluottoja. Mielenkiintoista nähdä, mikä on tämän tulevan hankkeen tulema jatkossa.
    Elinkaarihankkeen olisi voinut varmastikin paloitella osiin, niin useampiakin tarjoajia olisi varmasti tullut kisaan mukaan.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat