Kokeile kuukausi maksutta

Työryhmä laatimaan ehdotuksia kestäväksi elvytykseksi – ”Nyt on katsottava yhtä aikaa lähelle ja kauas”

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen asetti keskiviikkona ryhmän laatimaan ehdotuksia koronakriisin jälkeisistä elvytystoimista, jotka vastaavat samalla ilmastokriisiin ja luonnon köyhtymiseen.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen.

Valmisteluryhmän puheenjohtajina toimivat Sitran johtaja Mari Pantsar ja ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka.

Ryhmän tehtävänä on valmistella ehdotuksia valtioneuvoston strategisen tason suunnitelmaan sisällytettäviksi toimenpiteiksi sekä lisätalousarviota varten kohdennetuiksi, nopeiksi ja määräaikaisiksi elvytystoimiksi.

Lisäksi ryhmä kartoittaa pitemmän aikavälin toimia hiilineutraaliin kiertotalouteen siirtymisen vauhdittamiseksi ja hahmottelee EU-tason toimia, jotka ovat EU:n vihreän kehityksen ohjelman mukaisia.

”Nyt on katsottava yhtä aikaa lähelle ja kauas. Selviydymme kriisistä ja rakennamme samalla ylihuomisen fossiilivapaata yhteiskuntaa. Kestävän elvytyksen peruspilareina tulee olla ilmastonmuutoksen torjuminen ja luonnon köyhtymisen pysäyttäminen”, ministeri Mikkonen sanoo.

Ryhmän toimikausi on 15.4.–30.9.2020. Ehdotukset kiireisistä toimenpiteistä laaditaan valtioneuvoston asettaman valmisteluryhmän käyttöön 15.5.2020 mennessä.

Muut ehdotukset laaditaan 30.9.2020 mennessä. Valmisteluryhmä kuulee työtään varten alan tutkijoita, järjestöjä ja muita keskeisiä toimijoita ja tekee yhteistyötä ympäristöministeriön 25. maaliskuuta asettaman rakennusalan seuranta- ja toimenpideryhmän kanssa.

Rakennusteollisuus ei mukana ryhmässä

Ryhmän kokoonpanossa kiinnittyy huomio siihen, että elvytysasioista huolimatta siinä ei ole Rakennusteollisuus RT:n edustajaa.

Ryhmän kokoonpano:

Puheenjohtajat Mari Pantsar Sitra ja kansliapäällikkö Hannele Pokka, ympäristöministeriö.

Jäsenet: kiertotalousohjelman pj Reijo Karhinen, hallituksen puheenjohtaja Saara Kankaanrinta, BSAG, johtava asiantuntija Matti Kahra, EK, toimitusjohtaja Jukka Leskelä, Energiateollisuus, kestävän kehityksen johtaja Helena Soimakallio, Teknologiateollisuus, pääsihteeri Liisa Rohweder, WWF, ympäristöpäällikkö Miira Riipinen, Kuntaliitto, luontopalvelujohtaja Timo Tanninen, Metsähallitus, ylijohtaja Leena Ylä-Mononen, ympäristöministeriö, ylijohtaja Teppo Lehtinen, ympäristöministeriö, ylijohtaja Saara Bäck, ympäristöministeriö.

Työryhmän sihteerinä toimii kehittämisjohtaja Juho Korpi ympäristöministeriöstä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Työryhmä laatimaan ehdotuksia kestäväksi elvytykseksi – ”Nyt on katsottava yhtä aikaa lähelle ja kauas””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat