Arkkitehtuurikilpailun tulosta olevan hankkeen rakentaminen alkanut Kruunuvuorenrannassa

Bonavan Gunillankallion tontin rakennustyöt ovat käynnistyneet Helsingin Kruunuvuorenrannassa. Hankkeen suunnitelmat ovat Bonavan, Helsingin kaupungin ja Suomen Arkkitehtiliiton yhteisen arkkitehtuurikutsukilpailun satoa.

Kuva: ARK-house arkkitehdit

Asunto oy Helsingin Aida koostuu kolmesta matalasta kerrostalosta, joihin tulee yhteensä 43 asuntoa. Niiden pinta-alat ovat 46–117 neliömetriä. Asukkaat pääsevät muuttamaan asuntoihinsa kesällä 2021. Pihapiiriin toteutetaan erillinen viherkatolla varustettu piharakennus, jossa on sauna ja tilava kalustettu kerhotila.

Korttelin piha-alueen suunnittelussa korostuvat esteettömyys sekä pihan ilmeen sovittaminen luonnonkauniiseen maisemaan sopivaksi. Ekologisuutta Aidaan tuo jätteiden putkikeräys, joka tekee lajittelusta helppoa ja vähentää liikenteessä olevien jäteautojen määrää. Aida on mukana Rakennusteollisuus RT ry:n hankkeessa, jonka tavoitteena on parantaa rakennusten vähähiilisyyden arvioinnin laatua, luotettavuutta ja hyväksyttävyyttä.

Hankkeen taustalla oleva arkkitehtuurikilpailu ratkesi reilu vuosi sitten. Kilpailun voitti ehdotus ”Kolmipyörä”, jonka on suunnitellut ARK-house arkkitehdit oy. Kilpailuun oli kutsuttu mukaan neljä arkkitehtitoimistoa.

Kruunuvuorenrannasta kehittyy tulevaisuudessa noin 13000 asukkaan kotipaikka, ja suuri osa alueesta jää metsiksi, puistoiksi, luonnonsuojelualueeksi ja vapaiksi rannoiksi. Asunto oy Helsingin Aidan tontti rajautuu laajaan Gunillankallion virkistysalueeseen ja lähimmät ulkoilureitit alkavat aivan kotiovelta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Arkkitehtuurikilpailun tulosta olevan hankkeen rakentaminen alkanut Kruunuvuorenrannassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat