Kokeile kuukausi maksutta

Lidl: Tällaista myymälää ei ole Suomessa nähty

Tontin ekologiset arvot kartoitettiin ennen maanrakennustöitä. Kauppakiinteistölle haetaan myös BREEAM-ympäristösertifikaattia.,

Vantaan myymälän pihalla pörrää aikanaan muitakin kuin vain asiakkaita. Tontille tulee mm. hyönteishotelleja ja marjapensaita.

Lidl kertoo rakentavansa Vantaalle myymälää, jollaista Suomessa ei ole koskaan aiemmin nähty. Pihaan tulee muun muassa lepakon- ja linnunpönttöjä, hyönteishotelleja, kotimaisia marjapensaita, metsäniittyä, ja lahopuuaita.

Kokonaisuuden kehutaankin huomioivan luonnon monimuotoisuuden.

”Myymälämme ovat jo nyt energiatehokkaita ja sitä kautta ympäristöystävällisiä. Nyt kokeilemme ensimmäistä kertaa, miten luontoa voi suojella jo myymälän pihassa”, sanoo Lidl Suomen kiinteistö- ja kehitysjohtaja Virpi Kaikkonen.

Ennen maanrakennustöitä Vapaalan tontilla kartoitettin sen ekologiset arvot. Samalla huomattiin, että alueella oli esimerkiksi hyönteisille hyödyllistä lahopuuta. Ne on kerätty talteen tulevaa aitaa varten.

Vapaala on Lidlille pilottihanke, jolla haetaan kokemuksia luonnon monimuotoisuuden suojelusta myymälöiden pihoilla. Nitä on ehditty jo kerätä Järvenpäässä, jossa jakelukeskuksen pihalla on hyönteishotelleja ja lepakonpönttöjä.

”Järvenpään jakelukeskus on esimerkki ympäristöystävällisestä rakentamisesta. Jakelukeskukselle on myönnetty toiseksi korkeimman tason BREEAM-ympäristösertifikaatti, ja haemme sertifikaattia myös Vapaalan myymälälle”, Kaikkonen kertoo.

 

 

 

 

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Lidl: Tällaista myymälää ei ole Suomessa nähty”

  1. Kun päästäisiin siihen, että ne tavarat tulisivat tilattuna sähköjakeluautolla suoraan kotiin, olisi vielä paljon ympäristöystävällisempää. Ne autot siinä pihalla saastuttaa! Ensin kuskataan tavarat jakelukeskukseen ja hyllyyn, sitten ne kuskataan kauppaan ja hyllyyn, sitten laitetaan kärryyn ja kassan hihnalle ja takaisin kärryyn, sitten ne nostellaan autoon, josta ne sitten kymmenen kilometrin päässä nostellaan kotiin ja laitetaan hyllyyn. Missä järki?

    1. Mietippä tovi. Eikö tuo ylenpalttinen tavaran ostaminen ole se suurin saastuttava tekijä. Mitä enemmän kulutat niin sen enemmän tellus saastuu. Aivan sama vaikka ajaisit jopolla punaviinipäissäsi ympäri Helsinkiä trendibaariin taksin sijaan mikään Jeesustelu ei auta, ainoastaan merkittävä kulutuksen vähentäminen ja siihen ei kukaan meistä pysty joten lopetetaanko tekopyhyys.

  2. Teppo, nuo samat nosteluprosessit tapahtuvat huolimatta siitä tekeekö ne nostelut kaupan pienipalkkainen apulainen vaiko kuluttaja itse.

  3. No hyvä että pihalla on paikka myös lepakoille. Niitä halutaankin samaan pihaan kauppareissulla. Uutta virustarjontaa pukkaa wuhanilaisten serkkujen kaveriksi.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat