Tuusula siirtyy vesihuollossa digiaikaan – mittareiden etäluenta alkaa asuntomessualueelta

Lähivuosina alueen koko vesiverkosto on etäluennan piirissä.

Etäluennan myötä omaa vedenkulutusta voi tarkkailla reaallaikaisesti. Tuusulan vesihuollon piirissä on noin 8400 vesimittaria. (Kuva:HSY)

Tuusulan Vesi ja Digita ovat sopineet veden etäluennan digitalisoinnista. Ensimmäiset etäluettavat vesimittarit otetaan käyttöön Tuusulan Asuntomessualueella elokuussa 2020.

Tuusulassa vesihuollon digitalisaatiota ja muiden vesiyhtiöiden etäluenta-kokemuksia on seurattu jo usean vuoden ajan. Tuusulan Asuntomessujen myötä vesimittarikannan päivittäminen tuli ajankohtaiseksi.

Päätökseen vaikutti myös Digitan tarjoama LoRaWAN-verkko, jonka avulla vesihuollon digitalisointi voidaan tehdä luotettavasti verkon hyvän kuuluvuuden ja turvallisten yhteyksien avulla. Tuusulan vesihuollon piirissä on noin 8 400 vesimittaria, jotka vaihdetaan etäluettaviksi lähivuosien aikana.

”Haemme vesihuollon digitalisoinnissa kokonaishyötyä. Se saavutetaan, kun koko vesiverkosto jätevesiä myöten on saatu etäluettavuuden piiriin. Asukkaiden etuna on veden arviolaskutuksen loppuminen ja oman vedenkulutuksen reaaliaikainen seuranta”, kertoo Tuusulan Veden liikelaitoksen johtaja Jukka Sahlakari.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tuusula siirtyy vesihuollossa digiaikaan – mittareiden etäluenta alkaa asuntomessualueelta”

Jätä kommentti