Kokeile kuukausi maksutta

FläktGroup hakee uusia ilmanvaihto-innovaatioita ideakilpailulla

Tuomaristo painottaa kriteereissään muun muassa ekologisia vaikutuksia, ilmastonmuutoksen huomioimista, energiatehokkuutta, turvallisuutta, elämän laatua parantavia ominaisuuksia sekä konkreettisuutta.

Kuvituskuva. Esimerkiksi ilmanvaihtojärjestelmiä ohjataan rakennusautomaation avulla. Kuva: Liisa Takala.

Ilmanvaihdon asiantuntijayritys FläktGroup käynnistää innovaatiokisan, jolla se hakee uusia ja ennakkoluulottomia ratkaisuja tulevaisuuden sisäilmahaasteisiin.

Kilpailu haastaa yhtiön mukaan suunnittelijat, arkkitehdit ja alan opiskelijat miettimään sitä, kuinka ilmanvaihdolla voidaan vaikuttaa ilmastonmuutokseen, ilmanlaatuun, sisäilman säätötarpeisiin, energiansäästöön sekä terveys- ja turvallisuusnäkökohtiin.

Ideat voivat liittyä esimerkiksi rakennusten neuroverkon syntymiseen, digitalisaatioon, teknologioiden kehitykseen, älykoteihin ja personoituun ilmanvaihtoon, hengitysilman turvallisuuteen ja tautien torjuntaan, paloturvallisuuteen tai näiden yhdistelmään.

Kilpailutöiden viimeinen jättöaika on 31.10.2020. Kolme parasta innovaatiota palkitaan, palkintojen yhteisarvo on 8 000 euroa.

Kilpailun tuomariston muodostavat FläktGroup Finland oy:n toimitusjohtaja Rainer Knuts ja tuotekehitysjohtaja Jari Hokkanen sekä Aalto yliopiston professori Risto Kosonen, Suomen LVI-liitto SuLVIn toiminnanjohtaja Samuli Könkö, Suomen Rakennusinsinöörien liitto RIL ry:n toimitusjohtaja Miimu Airaksinen ja AX-Suunnittelu oy:n erityisasiantuntija DI Urpo Koivula.

Tuomaristo painottaa valintaperusteissa innovatiivisuuden lisäksi muun muassa ekologisia vaikutuksia, ilmastonmuutoksen huomioon ottamista, energiatehokkuutta, turvallisuutta, elämän laatua parantavia ominaisuuksia sekä konkreettisuutta ja toteutusmahdollisuutta.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “FläktGroup hakee uusia ilmanvaihto-innovaatioita ideakilpailulla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat