Kokeile kuukausi maksutta

Konkurssit lisääntyivät hieman rakentamisessa tammi–toukokuussa

Vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi kuluvan vuoden tammi–toukokuussa rakentamisen toimialoilla hieman viime vuoden vastaavasta ajasta. Toukokuussa konkurssiluvuissa oli hieman suurempi hyppäys ylöspäin.

Kuluvan vuoden toukokuussa rakentamisen toimialalla haettiin konkurssiin selvästi enemmän yrityksiä kuin vuotta aiemmin.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan rakentamisen toimialoilla pantiin kuluvan vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana vireille yhteensä 240 konkurssia, kun viime vuoden vastaavalla jaksolla niitä pantiin vireille 232. Konkurssihakemukset kuitenkin koskettivat pienempää henkilömäärää, sillä kuluvan vuoden tammi–toukokuussa konkurssiin haetuissa yrityksissä työskenteli yhteensä 1354 henkeä, kun vuotta aiemmin lukema oli 1508 henkeä.

Kuluvan vuoden toukokuussa konkurssiin haettiin suhteellisesti selvästi enemmän rakentamisen toimialan yrityksiä kuin vuotta aiemmin. Toukokuussa 2020 tällaisia yhtiöitä oli 52, kun vuotta aiemmin niitä oli 41. Toisaalta huhtikuussa 2020 konkurssiin haettiin vain 29 rakentamisen toimialan yhtiötä, kun vertailujaksolla tällaisia yhtiöitä oli 53.

Vireille pannuilla konkursseilla tarkoitetaan kalenterivuoden aikana konkurssiin haettuja yrityksiä, yhteisöjä tai luonnollisia henkilöitä. Konkurssin vireilletulo ei läheskään aina merkitse yrityksen tai ammatinharjoittajan ”konkurssiin menemistä” ilmaisun varsinaisessa merkityksessä. Konkurssi oikeudenkäyntinä on mutkikas ja monia vaiheita käsittävä oikeusprosessi, jonka eri vaiheissa menettely voi jäädä kesken.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Konkurssit lisääntyivät hieman rakentamisessa tammi–toukokuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat