Kokeile kuukausi maksutta

Tietomallinnuskilpailuun osallistui 15 projektia Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Liettuasta

Perinteiseen Teklan BIM Awards -kilpailuun osallistui tänä vuonna 16 rakennusprojektia Suomesta ja Baltiasta.

Viime vuonna kilpailun voitti Pasilan Tripla. Kuvassa voittajajoukkue. Kuva: Tekla BIM Awards

Parhaat projektit saavat oikeuden osallistua Tekla Global BIM Awards 2020 -kilpailuun ja saavat suurta kansainvälistä näkyvyyttä.

Kilpailussa on yleinen ja pienet projektit -sarjat. Kilpailun voittajan valitsee tuomaristo, mutta siinä palkitaan voittajat myös yleisöäänestyksen perusteella. Kilpailun voittajat julistetaan kesäkuun puolessa välissä.

Pienten sarjaan osallistuvat projektit ovat Ylivieskan kirkko, Linnanmäelle sijoittuva ratahanke Taiga Helsingistä, Vaakunatorin taideteos Espoosta, Matinkylän asukaspuisto Espoosta ja kaksikerroksinen talo Vilnassa, Liettuassa.

Pienten projektien kategoriaan kuuluvat projektit, jotka ovat alle 2000 k-m², 10000 m³ tai enintään 5000 osaa. Pieni projekti voi olla rakennus tai osa rakennuksesta, kuten katos tai portaat, tai se voi olla väliaikainen rakenne kuten muotti. Kilpailuun voi osallistua myös usean yrityksen yhteisenä projektitiiminä, millä pyritään korostamaan tietomallipohjaisen yhteistyön merkitystä.

Yleiseen, suurempien projektien sarjaan osallistuvat HUS Siltasairaala Helsingistä, Planetaarioravintola Sodankylästä, Kaupunkiympäristötalo Helsingistä, Blominmäen jätevedenpuhdistamo Espoosta, Kemi Deep Mine -malminnostotorni Kemistä, Vt4 Kirri-Tikkakoski STk-moottoritiehanke Jyväskylän pohjoispuolelta, Hoforin biomassakattilarakennus Kööpenhaminan sähkö- ja lämpövoimalaitokselle, Hatsinanpuiston uudet infrarakenteet Espoossa, Espoon Räisälänsilta, Jönköpingin 18-kerroksinen Hotel Gradienten Ruotsista.

Viime vuonna Suomen ja Baltian maiden Tekla BIM Awards 2019 -kilpailun voittajaksi valittiin Pasilan Tripla. Kilpailun yleisöäänestyksen voittaja oli myös Tripla.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tietomallinnuskilpailuun osallistui 15 projektia Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Liettuasta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat