Uponor yllätti – tulos ja liikevaihto selvästi odotuksia paremmat

Yhtiö raportoi huhti-kesäkuulta 36,2 miljoonaa euroa voittoa. Se on 43 prosenttia enemmän kuin viime vuoden 25,3 miljoonaa euroa.

Uponor ei vielä antanut selkeää kuvaa loppuvuodesta. Tuntuma on, että kysyntä pysyy nykytasolla.

Talotekniikkayhtiö Uponorin vertailukelpoinen liiketulos vahvistui huhti-kesäkuussa vastoin analyytikkojen ennusteita. Myös liikevaihto oli odotettua suurempi neljänneksellä. Kustannusten hallinta tuki kannattavuutta.

”Liikevaihtomme laski vuoden toisella neljänneksellä pääasiassa COVID-19-pandemiaan liittyvien rajoitusten ja taloudellisen epävarmuuden aiheuttaman markkinoiden hidastumisen johdosta”, toimitusjohtaja Jyri Luomakoski kirjoittaa tulostiedotteessa.

Useilla markkinoilla aktiivisuus alkoi piristyä vuosineljänneksen loppua kohden. Liikevaihdon laskusta huolimatta liikevoitto ja kannattavuus paranivat kaikissa segmenteissä.

Uponorin liikevaihto laski 277,1 miljoonaan euroon edellisvuoden 292,6 miljoonasta eurosta. Infront Datan koostaman mediaaniennusteen mukaan analyytikot olivat kuitenkin odottaneet voimakkaampaa laskua 249 miljoonaan euroon.

Tiukka kulukuuri apuna

Uponorin vertailukelpoinen liikevoitto ylitti odotukset selvästi. Yhtiö raportoi 36,2 miljoonaa euroa voittoa, mikä on 43 prosenttia enemmän kuin viime vuoden 25,3 miljoonaa euroa. Analyytikot olivat odottaneet ennustaneet supistumista 16 miljoonaan euroon.

”Meillä on ollut tiukka kulukuri pandemian alkamisesta asti, ja olemme tehneet toimenpiteitä sopeuttaaksemme henkilöstömme määrää”, Luomakoski kommentoi.

”Nämä toimenpiteet, sujuva tuotanto ilman viime vuoden saanto- ja kuluhaasteita sekä suotuisat hankinnan ja valmistuksen kulut ovat tukeneet kannattavuutemme kehitystä”, hän lisää.

Loppuvuosi täsmentyy myöhemmin

Tulos ennen veroja nousi 24,2 miljoonaan euroon viime vuoden 21,1 miljoonasta. Analyytikot olivat odottaneet vain 9 miljoonan euron tulosta.

Osakekohtainen tulos kasvoi viime vuoden 0,18 eurosta 0,21 euroon huhti-kesäkuussa. Odotus oli 0,07 euroa voittoa osaketta kohden.

Uponor ei anna ohjeistusta koko vuodelle, sillä yhtiön mukaan näkyvyys sen avainmarkkinoille ei ole selkeä. Yhtiö aikoo päivittää näkymiään ja antaa uuden ohjeistuksen, kun näkyvyys paranee ja merkittävä epävarmuus hälvenee.

”COVID-19-pandemian vaikutuksia toiseen vuosipuoliskoon on vieläkin vaikea arvioida. Vaikka näkyvyyttä heinäkuun jälkeiselle ajalle ei ole, kuluvan kuukauden tämänhetkinen kehitys viittaa siihen, että kysyntä säilyy vuoden 2019 heinäkuun tasolla”, Luomakoski arvioi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uponor yllätti – tulos ja liikevaihto selvästi odotuksia paremmat”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat