Vanhojen asuntojen kauppa piristyi kesäkuussa – Koko alkuvuonna kauppamäärät laskivat lähes 12 prosenttia

Sitä vastoin mökkikauppa kasvoi vuoden ensimmäisellä puoliskolla peräti 40 prosenttia.

Vanhojen asuntojen kauppamäärät palautuivat kesäkuussa lähelle viime vuoden kauppamääriä. Kiinteistönvälitysalan keskusliiton ylläpitämän Hintaseurantapalvelun mukaan vanhoja asuntoja myytiin Suomessa kesäkuussa 1,1 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten kesäkuussa.

Tammi–kesäkuussa vanhojen asuntojen kauppa laski 11,7 prosenttia.

Huoneistokeskuksen liiketoimintajohtaja Anu-Elina Hintsan mukaan toukokuussa oli vielä hiljaista, mutta kesäkuussa kaupankäynti vilkastui kohti normaaleja asuntokauppamääriä. Useissa kaupungeissa vanhojen asuntojen kauppamäärät ylittivät kesäkuussa viime vuoden luvut.

Vanhojen asuntojen myyntiajat pitenivät kesäkuussa 11 päivää (11,7 prosenttia) edellisvuoden kesäkuuhun verrattaessa. Pääkaupunkiseudulla myyntiajat kuitenkin lyhenivät vuodentakaiseen verrattuna.

Hintsan mukaan se johtuu muun muassa siitä, että maalis-toukokuussa myyntiin tuli vähemmän kohteita.

Mökkikauppa vilkastui 40 prosenttia edellisvuodesta

Koronakevät innosti suomalaiset mökkikaupoille, ja vanhojen loma-asuntojen kauppamäärät kasvoivat vuoden 2020 ensimmäinen vuosipuoliskon aikana merkittävästi viime vuodesta. Koko maassa mökkikauppoja tehtiin tammi-kesäkuun aikana 40 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vanhojen asuntojen kauppa piristyi kesäkuussa – Koko alkuvuonna kauppamäärät laskivat lähes 12 prosenttia”

Jätä kommentti