Caverionin tulos parani, mutta jäi alle analyytikoiden ennusteiden

Kiinteistötekniikka- ja palveluyhtiö Caverionin tulos parani kevätkesällä selvästi viime vuoden tappiollisesta neljänneksestä, mutta jäi silti alle analyytikoiden ennusteiden.

Kuva: Caverion

Tulos ennen veroja nousi huhti-kesäkuussa 2,7 miljoonaan euroon, kun se vuotta aikaisemmin oli 9,9 miljoonaa euroa tappiollinen.

Analyytikot odottivat keskimäärin 3,0 miljoonan euron tulosta ennustepalvelu Infront Datan keräämässä mediaaniennusteessa.

Osakekohtainen tulos koheni 0,01 euroon vertailukauden -0,06 eurosta. Analyytikot povasivat nousun yltävän 0,02 euroon.

Caverionin toimitusjohtajan Ari Lehtorannan mukaan koronakriisi vaikutti yhtiön liiketoimintaan toisella neljänneksellä ensimmäistä enemmän.

”Useat toimintamaistamme olivat suljettuja erityisesti huhti-toukokuussa, jolloin työvoiman poissaolojen määrä kasvoi ja lisäksi työmailla oli enemmän viiveitä ja sulkemisia. Hallitusten asettamat rajoitukset ja vaikutukset liiketoimintaamme alkoivat selvästi helpottaa kesäkuussa”, Lehtoranta sanoo osavuosikatsauksessa.

Liikevaihtoa kertyi toisella neljänneksellä 1,2 prosenttia edellisvuotta enemmän. Se oli 518,5 miljoonaa euroa, kun se vuotta aikaisemmin oli 512,3 miljoonaa euroa. Tästä jäi liikevoittoa 5,0 miljoonaa euroa edellisvuoden 7,7 miljoonan liiketappion sijaan.

Tilauskanta kasvoi 2,1 prosenttia 1739,7 miljoonaan euroon.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Caverionin tulos parani, mutta jäi alle analyytikoiden ennusteiden”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat