YIT:lle monitoimitalon urakka Sodankylästä – koulu, kirjasto ja liikuntasali nousevat elinkaarimallilla

Sopimuskokonaisuuden arvo on noin 35 miljoonaa euroa, josta rakentamisen osuus on noin 20 miljoonaa euroa ja ylläpidon noin 15 miljoonaa euroa.

 

Rakennuksen koko on 8 300 m2, ja se sisältää tilat perusopetuksen noin 650 oppilaalle ja varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen noin 100 lapselle. Rakennukseen tulee myös liikuntasali, auditorio, koulukirjasto ja nuorisotila sekä muita kulttuuritoimintoja. (Kuva: YIT)

YIT ja Sodankylän kunta ovat tehneet sopimukset monitoimitalon suunnittelusta ja rakentamisesta sekä kiinteistön 20 vuoden ylläpidosta elinkaarimallilla. Rakennustyöt alkavat syksyllä 2020 ja päättyvät elokuussa 2022. Sopimuskokonaisuuden arvo on noin 35 miljoonaa euroa, josta rakentamisen osuus on noin 20 miljoonaa euroa ja ylläpidon noin 15 miljoonaa euroa.

Rakennuksen koko on 8 300 neliötä. Samaan kokonaisuuteen tulebvat tilat perusopetuksen noin 650 oppilaalle ja varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen noin sadalle lapselle. Rakennukseen tulee myös liikuntasali, auditorio, koulukirjasto ja nuorisotila sekä muita kulttuuritoimintoja.

Suunnittelua ohjaavat tilojen monikäyttöisyys ja muunneltavuus sekä rakennuksen terveys ja turvallisuus. Sisäilmaston laatutavoitteiden saavuttamiseksi rakentamisessa noudatetaan korkeinta, P1-puhtausluokkaa ja käytetään M1-luokan rakennusmateriaaleja ja ilmanvaihtotuotteita, tiedotteessa listataan.

Elinkaarimallin mukaisesti YIT vastaa muun muassa rakennuksen siivouksesta ja peruskorjauksista 20 vuoden palvelujakson ajan. Aiemmin YIT on rakentanut Sodankylään hyvinvointikeskus Sopukan. Siinäkin käytössä oli elinkaarimalli.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT:lle monitoimitalon urakka Sodankylästä – koulu, kirjasto ja liikuntasali nousevat elinkaarimallilla”

Jätä kommentti