Kokeile kuukausi maksutta

Helsinki tutki yli 700 päiväkotia – lupapuutteita löytyi yli 10 prosentista päiväkodeista

Helsinki tutki 703 kaupungissa sijaitsevan päiväkotitilan rakennuslupatilanteen.

Yksi sulkemisuhan alla olleista Ankkalampi-ketjun päiväkodeista oli Helsingin Pursimiehenkadulla. Yhteensä seitsemän päiväkotitilan sulku-uhka johtuu rakennusluvan puutteesta. Kuva: Ava Engblom / HS

Viime vuoden tammikuussa alkanut päiväkotien rakennuslupa-asioita selvitellyt työ on saatu päätökseen. Pormestari Jan Vapaavuoren käynnistämän työn tavoitteena oli selvittää ja pistää kuntoon kaupungissa toimivien yksityisten ja kaupungin päiväkotien tilojen rakennuslupa-asiat. Kohu ja selvitystyö sai alkunsa yksityisen päiväkodin rakennusluvattomista tiloista.

Lue tästä: Yritys perusti päiväkodin teollisuustilaan ilman rakennuslupaa.

”Kaupunki on tehnyt ison työn, mutta se on ollut välttämätöntä. Nyt tarvittavat luvat ja tilojen muutostyöt ovat kunnossa. Olemme myös lupaprosessejamme muuttamalla varmistaneet, että päiväkoti ei voi aloittaa toimintaansa, ennen kuin rakennuslupa-asiat ovat täysin kunnossa”, pormestari Jan Vapaavuori kertoo.

Vapaavuori ilmoitti kohun alkuvaiheessa, että kaupunki tekee tutkintapyynnön poliisille.

Selvityksen aikana tutkittiin kaikkien 703:n Helsingissä sijainneen päiväkotitilan rakennuslupatilanne. Suurimmassa osassa päiväkodeista rakennuslupa-asiat olivat täysin kunnossa, eikä välittömiä terveellisyyteen ja turvallisuuteen liittyviä riskejä havaittu.

Puutteita, jotka liittyivät rakennuslupaan, muutostöiden toteuttamiseen tai tilojen luvattomaan käyttöönottoon, löytyi 84 toimipisteestä. Näiden tilojen omistajat ja yksityiset päiväkodit velvoitettiin hoitamaan lupa-asiat kuntoon.

Kartoituksen aikana päiväkodit poistivat eri syistä käytöstä 12 päiväkotitilaa.

Rakennusvalvonta arvioi, että vanhoissa rakennuksissa olevien päiväkotien suurimmat haasteet olivat ilmanvaihdon, ääneneristyksen ja poistumisteiden parantamisessa nykyvaatimukset täyttäviksi.

Yksi kaupungin ryhmäperhepäiväkoti toimii tiloissa, joihin ei ole tehty tarvittavia muutostöitä. Se muuttaa toiseen paikkaan syksyn aikana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsinki tutki yli 700 päiväkotia – lupapuutteita löytyi yli 10 prosentista päiväkodeista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat