Nelostien pohjoisosan urakka loppusuoralla – Kellon ja Räinänperän väli valmistuu syyskuussa

Hanke on sisältänyt mm. noin 500 000 kuutiometriä maanleikkausta, 18 kilometriä uusittua riista-aitaa, noin 16 kilometriä kaiteiden rakentamista sekä kymmenen uutta tai levennettyä siltaa.

 

Viimeistelytyöt valmistuvat syyskuun loppuun mennessä.  Kiiminkijoen kohdalla liikenne on tarkoitus saada uusitulle sillan kannelle marraskuussa. (Kuva Väylävirasto)

Valtatie 4 Oulu-Kemi -hankkeeseen kuuluvan Kellon ja Räinänperän välinen parannusurakka valmistuu syyskuussa, kertoo Väylävirasto.

Urakassa valtatie on parannettu moottoritieksi Kellon ja Kiiminkijoen välisellä noin 8 km:n matkalla. Lisäksi Haukiputaan Asemakylän eritasoliittymän ja Iin Räinänperän välinen vastaavan pituinen osuus on levennetty ohituskaistatieksi.

Urakka käynnistyi syksyllä 2018. Hanke on sisältänyt mm. noin 500 000 kuutiometriä maanleikkausta, 18 kilometriä uusittua riista-aitaa, noin 16 kilometriä kaiteiden rakentamista sekä kymmenen uutta tai levennettyä siltaa.

”Kuluvan vuoden aikana on tehty mm. päällystys-, kaide- ja viimeistelytöitä.  Moottoritieosuudella uusia kaistoja on otettu liikenteen käyttöön töiden edetessä ja huomenna perjantaina (18.9) päästään avaamaan ohituskaistoja”, kertoo Destian projektijohtaja Risto Lippo.

Viimeistelytyöt valmistuvat syyskuun loppuun mennessä.  Kiiminkijoen kohdalla liikenne on tarkoitus saada uusitulle sillan kannelle marraskuussa.

”Koko Oulu-Kemi -hankkeen osalta syksyn aikana valmistuvat myös ohituskaistat Kuivaniemen ja Simon välillä sekä Simon kohdalla Viantienjoen ja Maksniemen välin parantamisurakka. Hankkeen työt etenevät siten aikataulussa”, Väyläviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilä tiivistää.

Vt4:n parantaminen välillä Oulu-Kemi sisältää työkohteita Kempeleessä, Oulussa, Iissä ja Simossa. Hankkeen kustannusarvio on 173 miljoonaa euroa, josta kuntien osuus on noin 30 miljoonaa euroa. Työt ajoittuvat vuosille 2017–2021.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Nelostien pohjoisosan urakka loppusuoralla – Kellon ja Räinänperän väli valmistuu syyskuussa”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat