Kokeile kuukausi maksutta

Rototec laajentaa Saksaan

Euroopan mittakaavassakin suureksi alan yritykseksi kasvanut ja maalämpöön erikoistunut Rototec on tehnyt ensimmäiset testiporaukset Saksassa.

Rototec teki ensimmäiset koeporaukset Saksassa syyskuun puolivälissä. Kuva: Rototec.

Viime viikolla järjestetyt testiporaukset sujuivat hyvin ja yksi 300 metrin syvyinen kaivo saatiin porattua nopeasti yhden päivän aikana.

Koko testiprojektissa porattiin kaksi 300 metrin syvyistä kaivoa. Poraukset sujuivat ilman ongelmia ja kallioperän kivilaji gneissi soveltui hyvin Rototecin laitteistoille.

”Saimme Saksan viranomaisilta erikoisluvan testata poraamista meidän laitteistoillamme ja osaamisellamme Saksan maaperään. Saksan säädökset ovat olleet hyvin tiukat koskien maalämpöporausta, mutta testimme osoitti, että voimme tehdä poraukset teknisesti oikein ja turvallisesti myös Saksassa”, kertoo Rototec Groupin varatoimitusjohtaja Mikko Ojanne kertoo.

Rototec on tutkinut jo jonkin aikaa mahdollisuuksia laajentua eri markkinoille Euroopassa. Saksan testiporaukset osoittivat, että Rototecin laitteistolla ja osaamisella olisi mahdollisuuksia Saksassa.

Saksan markkinapotentiaali on suuri ja sitä edistää kivihiilestä luopuminen. Myös EU:n ilmastotavoitteet ja vihreä elvytys luovat kysyntää.

”Olemme olleet edelläkävijöitä poraustekniikassa perustamisestamme eli vuodesta 2007 lähtien, jolloin toimme uuden poraustekniikan Suomeen ja muutimme porauskaivon kokoa tehokkaammaksi. Nyt haluamme olla taas edelläkävijöinä viemässä uutta teknologiaa ja osaamista Saksaan”,  Rototec Groupin toimitusjohtaja Alexej von Bagh sanoo.

Poraukset tehtiin yhteistyössä saksalaisen Geoenergie Konzept GmbH -yrityksen kanssa.

Rototec on oman arvionsa mukaan porauskalustoltaan ja liikevaihdoltaan Euroopan suurin geoenergia-alan yritys. Yhtiöllä on toimintaa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rototec laajentaa Saksaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat