RT palkitsi Laadun rakentajat – priiman tekijät löytyivät Kuopiosta, Lahdesta ja Lappeenrannasta

Finaalijoukkoa kuvailtiin kaikkien aikojen tasaisimmaksi.

Yleisöpalkinnon voittanutta maalaritiimiä vetävä Henna-Riikka Erola on työskennellyt Skanskalla jo 15 vuoden ajan. Essi Eerola tuli hänen työparikseen yhdeksän vuotta sitten, Saaramaria Hautakangas ja Kirsi Laakko ovat kuuluneet tiimiin kolme vuotta.

Rakennusteollisuus RT:n Laadun rakentaja 2020 -kilpailu on ratkennut. Voiton veivät kuopiolainen kirvesmies Jani Hartikainen ja Lappeenrannassa asuva, mutta usein pääkaupunkiseudullakin työskentelevä työmaapäällikkö Pekka Ruokonen. Yleisöäänestyksessä kärkeen kiilasi kirkkaasti Henna-Riikka Erolan luotsaama neljän naisen maalaritiimi Lahdesta.

”Laadun rakentaja -kilpailulla on tärkeä rooli toimialamme kehittämisessä. Kilpailu konkretisoi sen tosiasian, että viime kädessä laatu lähtee meistä jokaisesta itsestämme”, toteaa Rakennusteollisuus RT:n hallituksen puheenjohtaja Olli Nikula.

Hänen kanssaan voittajia olivat valitsemassa Teemu Vehmaskoski Rakennuslehdestä ja Teppo Salmikivi Rakentamisen Laatu RALA ry:stä.

Työssä viihtyminen on laadun avain

Jani Hartikaisen pitkä peliura Kuopion Palloseurassa  vaihtui KUMONIn kirvesmiehen pestiin vuonna 2009. Pelikentiltä Hartikainen on ottanut mukaansa tinkimättömän ja periksiantamattoman asenteen kaikkeen tekemiseensä. Lisäksi hän korostaa asiakaslähtöisyyden tärkeyttä sekä ennen kaikkea työhyvinvoinnin merkitystä laadun rakentamisessa.

”Kaikkein tärkeintä on, että viihtyy omassa työssään ja kokee sen omakseen. Silloin työ on motivoivaa ja siten syntyy laatuakin. Toivottavasti voin jatkaa näitä nykyisiä kirvesmiehen hommia mahdollisimman pitkään. Ja tavata vielä monia uusia tyytyväisiä asukkaita.”

Jo 10 vuotta SRV:llä työskennelleen Pekka Ruokosen kohdalla huomio kiinnittyi erityisesti tiiviiseen, rakennushankkeen kaikki osapuolet kattavaan yhteistyöhön. Tuomaristo huomautti, että Ruokosen aktiivinen vuorovaikutus vaatii viitseliäisyyden lisäksi myös rohkeutta, sillä moitteitakin voi tulla ja mahdolliset ongelmat pitää pystyä ratkaisemaan.

Naistiimi yleisöäänestyksen ykkönen

Henna-Riikka Erolan vetämälle maalaritiimi puolestaan kahmi yleisöäänistä lähes puolet. Erola on työskennellyt Skanskalla jo 15 vuoden ajan. Essi Eerola tuli hänen työparikseen yhdeksän vuotta sitten, Saaramaria Hautakangas ja Kirsi Laakko ovat kuuluneet tiimiin kolme vuotta.

Lahtelaisnelikon käsissä pysyvät muutkin työvälineet kuin vain telat ja pensselit, joten vahva ammattitaito monissa eri tehtävissä onkin yksi heidän vahvuuksistaan.

Skanskan rakennuspäällikkö Ilkka Halinen hehkuttikin tehokasta, tunnollista ja itseohjautuvaa tiimiä.

”Kun olen kymmeniä vuosia toiminut tällä äijävaltaisella alalla, niin on aivan loistavaa nähdä upeita nuoria naisia, jotka tekevät todella hyvää laatua tuottavasti.”

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “RT palkitsi Laadun rakentajat – priiman tekijät löytyivät Kuopiosta, Lahdesta ja Lappeenrannasta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat