Sijoittajaryhmä ostaa ja yhdistää kaksi työmaasähköistyksen yritystä

Sijoittajaryhmä Legatus on ostanut työmaasähköistykseen erikoistuneet TSR Groupin ja El & Siten.

El&Siten perustaja ja työmaasähköistyksen asiantuntija Timo Lamberg esittelee älysähkökeskusta. Kuva: Anne Kurki

Toimialajärjestelyssä uusi omistaja yhdistää yritykset yhteiseen omistukseen. Legatuksen enemmistöomistajana on Helmet Capitalin edustama sijoittajaryhmä. Osakkaina ovat myös TSR Groupin vanhat omistajat Toni Raivo ja Matti Mattila ja lisäksi Mikael Niittymäki ja Jesse Pihajoki sekä El & Siten Kati van Heerden.

”Meillä on vahva usko yhteistyöhön ja yhdistämällä kaksi alan erinomaista toimijaa näemme vahvan kasvumahdollisuuden, erityisesti kansainvälisillä markkinoilla”, Helmet Capitalin osakas Sampo Ahonen sanoo yrityskauppatiedotteessa.

Uuden yhtiön tavoitteena on kasvattaa kansainvälistä myyntiä ja luoda sitä kautta kasvua. Synergiaetujen kautta yhtiö pyrkii myös parantamaan kannattavuuttaan kiristyvistä markkinanäkymistä huolimatta.

Yhtiöillä on Suomessa yhdessä markkinajohtajuus työmaavalaistuksessa ja vahva jalansija myös sähköistyskalustossa.

Kaikki avainhenkilöt jatkavat yhtiöissä. TSR Groupin Mikael Niittymäki palvelee jatkossakin suuria jälleenmyyjäasiakkaita. Projekteista, viranomaisyhteistyöstä sekä raskaskonevalikoimasta kantaa vastuun Jesse Pihajoki.

EL & Siten suurasiakasmyynnistä vastaa jatkossa Timo Lamberg ja kansainvälisestä myynnistä ja yhtiön kehityksestä Kati van Heerden.

Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto oli viime vuonna noin yhdeksän miljoonaa euroa ja ne työllistävät yhteensä 30 henkilöä.

Vuonna 2007 perustettu TSR Group valmistaa sekä työmaavalaisintuotteita että muita työmaan tekniikkatuotteita. Lisäksi yhtiö maahantuo esimerkiksi varavoimakoneita.

El & Site Oy on vuodesta 2012 lähtien keskittynyt työmaavalaistuksen valmistukseen ja myyntiin Suomen ja Euroopan markkinoilla. Yhtiö tuo maahan sähkökeskuksia ja myy keskuksia tarvikkeineen.

Helmet Capital on suomalainen osakkaiden omistama valtakunnallinen pääomasijoitusalan yritys, joka tekee suoria enemmistösijoituksia suomalaisiin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Se sijoittaa yksityishenkilöiden, perheyritysten ja institutionaalisten sijoittajien varoja. Helmet on toiminut pääomasijoitusmarkkinassa vuodesta 1998 lähtien.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sijoittajaryhmä ostaa ja yhdistää kaksi työmaasähköistyksen yritystä”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat