Kokeile kuukausi maksutta

Kerava edistää puurakentamista – Sai 70 000 euron avustuksen arkkitehtuurikilpailun järjestämiseen

Hankerahoituksella järjestettävän arkkitehtuurikilpailun avulla kaupungin tavoitteena on rakentaa puurakenteinen asuinkerrostalo Keravan keskustaan.

Ympäristöministeriö myönsi Keravan kaupungille 70 000 euron avustuksen arkkitehtuurikilpailuiden kehittämistä ja järjestämistä varten puun käytön edistämishankkeiden hankehaussa. Hankerahoituksella järjestettävän arkkitehtuurikilpailun avulla kaupungin tavoitteena on rakentaa puurakenteinen asuinkerrostalo Keravan keskustaan.

”Uskon, että arkkitehtuurikilpailu on varteenotettava keino edistää puurakentamista, sillä Suomessa kilpailujen avulla on aina löydetty uusia ratkaisuja ja kehitetty esimerkiksi asumista tai rakenneratkaisuja”, kertoo Keravan kaupunkisuunnittelujohtaja Pia Sjöroos.

”Järjestämällä arkkitehtuurikilpailun voimme nyt etsiä ratkaisua puurakenteiseen moderniin kaupunkiasumiseen myös Keravalla ja toteuttaa puukerrostalon Keravan keskustaan. Asuinpuukerrostaloja rakennetaan vielä hyvin vähän, vaikka tutkimusten mukaan puu koetaan materiaalina lämpimänä ja kaupunkikuvallisesti positiivisena.”

Kaupunki on jo alustavasti miettinyt muutamia mahdollisia sijainteja tulevalle puukerrostalolle, ja puurakentaminen on ollut mukana esimerkiksi keskustan brändioppaan viitesuunnitelmissa. Hanke tukee myös kaupungin strategiaa puurakentamisen edistämisestä sekä tavoitteita vahvistaa asumisen osuutta keskustassa palveluiden ja viihtymisen lisäksi.

Arkkitehtuurikilpailu on suunniteltu toteutettavaksi vuoden 2021 aikana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kerava edistää puurakentamista – Sai 70 000 euron avustuksen arkkitehtuurikilpailun järjestämiseen”

Vastaa