Kojamo tähtää kiinteistöjensä hiilineutraaliin energiankäyttöön kymmenen vuoden päästä

Kojamo on julkaissut 2. joulukuuta vastuullisuusohjelmansa vuosille 2021–2030. Ohjelmassa yhtiö sitoutuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja kiinteistöjensä hiilineutraaliin energiankäyttöön vuoteen 2030 mennessä.

Kuva: Kojamo

Kojamon vastuullisuusohjelma perustuu yhtiön strategiaan ja visioon luoda parempaa kaupunkiasumista. Osana hiilineutraaliustavoitetta yhtiö liittyi kansainväliseen World Green Building Councilin nollahiilisitoumukseen (Net Zero Carbon Buildings Commitment).

Käytännön toimet hiilineutraaliin energiankäyttöön 2030 siirtymiseksi muodostuvat energiatehokkuuden parantamisesta ja uusiutuvan energian tuotannon sekä uusiutuvilla energialähteillä tuotetun ostoenergian lisäämisestä. Kojamo on lisäksi jo aiemmin sitoutunut  kiinteistöalan vapaaehtoiseen energiatehokkuussopimukseen (VAETS) vuoteen 2025, mikä tukee nyt asetettuun tavoitteeseen pääsyä. Yhtiön kaikkien kohteiden kiinteistösähkö on ollut päästötöntä ja uusiutuvilla energialähteillä tuotettua jo vuoden 2019 alusta alkaen.

Kojamon koko vastuullisuusohjelma jakautuu neljään vastuullisuuden painopisteeseen, jotka keskittyvät toiminnan keskeisimpiin vaikutuksiin, tärkeimpiin tavoitteisiin ja sidosryhmien odotuksiin. Nämä painopistealueet ovat: kestävien kaupunkien rakentaja, paras asiakaskokemus, osaavin henkilöstö ja energinen työpaikka sekä vastuullinen yrityskansalainen.

Kattava vastuullisuusohjelma asettaa tavoitteet muun muassa hiilineutraalille energiankäytölle, energiatehokkuudelle, kierrätykselle, ensiluokkaisen työntekijäkokemuksen luomiselle, henkilöstön hyvinvoinnille, asiakkaiden suositteluhalukkuudelle, vastuullisen asumisen mahdollistaville palveluille sekä hankintojen vastuullisuudelle. Ohjelman tukipilareina ovat pitkän tähtäimen kannattavuuden ja kasvun varmistaminen, kestävä ja vastuullinen toiminta sekä läpinäkyvä vastuullisuusviestintä ja raportointi.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Kojamo tähtää kiinteistöjensä hiilineutraaliin energiankäyttöön kymmenen vuoden päästä”

  1. Kojamo julkaissut vastuullisuusohjelman. Kojamosta tullut vastuullinen, vai onko se ollut sitä aina 😂

    Saako näihin toimiin valtion tukea tai jostain jotain, vai mitä tempauksella tällä kertaa haetaan.

  2. Voi voi kun rakennusalalle saataisiin oikeaa, vilpitöntä vastuullisuutta. Se vastuullisuus taitaa sopia enemmän puheisiin kuin toteutettaviin asioihin.

Jätä kommentti