KKV antoi Salolle huomautuksen, kaupunki ei noudattanut hankintalakia rakennustöiden teetättämisessä

Salon kaupunki ei toiminut viraston mukaan hankintalain mukaisesti, kun se hankki rakennusteknisiä tuntitöitä vuosina 2019–2020.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on antanut Salon kaupungille huomautuksen hankintalain noudattamatta jättämisestä.

Huomautus koskee kaupungin toimintaa vuosina 2019–2020, jolloin se teetätti rakennustöitä hankintalain vastaisesti.

Salon kaupunki kilpailutti vuonna 2017 rakennusurakoiden tuntityöt ja teki sitä koskevan puitejärjestelyn, jonka ehtojen mukaan rakennustyöt tuli hankkia valituilta urakoitsijoilta. Puitejärjestely oli voimassa vuoden 2018 loppuun asti, mutta sitä oli mahdollista jatkaa myös vuonna 2019.

KKV:n mukaan Salon kaupunki menetteli vastoin tämän puitejärjestelyn ehtoja, sillä se hankki rakennustöitä myös muilta kuin järjestelyyn valituilta toimittajilta yli 100 000 eurolla. Tuntitöiden hankintoja jatkettiin myös vuonna 2020, jolloin puitejärjestely ei ollut enää voimassa.

Tuntitöitä hankittiin viraston mukaan vuonna 2020 yhteensä noin 230 000 eurolla ilman hankintalain mukaista kilpailutusta. Salon kaupunki perusteli uuden kilpailutuksen viivästymistä muun muassa koronavirustilanteella, kerrotaan viraston tiedotteessa.

”Sopimushallinta on julkisissa hankinnoissa äärimmäisen tärkeää, jotta hankintayksikkö voi seurata, milloin kilpailutetut sopimukset ovat päättymässä ja ryhtyä ajoissa valmistelemaan uutta kilpailutusta”, erityisasiantuntija Emmi Silvo sanoo KKV:n tiedotteessa.

Salon kaupunki teki hankinnoista oman sisäisen tarkastuksensa, jossa todettiin ongelmia.

Kaupungin selvityksen mukaan hankinnoista ei esimerkiksi ollut tehty toimittajien kanssa sopimuksia eikä hankintaa ollut kilpailutettu uudelleen sopimuskauden päätyttyä.

Viraston päätöksen mukaan tuntityöt liittyivät Salon kaupungin alueella tehtäviin eri kiinteistöihin kohdistuneisiin rakennusteknisiin korjaustöihin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “KKV antoi Salolle huomautuksen, kaupunki ei noudattanut hankintalakia rakennustöiden teetättämisessä”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat