Kokeile kuukausi maksutta

Korona ei pysäyttänyt rakennustyömaita – lentokentällä korona nopeutti rakentamista puolella vuodella

Korona ei ole aiheuttanut ylivoimaista estettä töiden tekemiselle, kertovat suuret tilaajat. Poikkeuksena ovat asuntokorjaukset. Koronaan liittyviä oikeusriitojakaan ei juuri ole, kertoo Rakennusteollisuuden juristi Karri Kivioja.

HUS:n työmailla korona on aiheuttanut vain muutamien päivien tai korkeintaan viikon pysähtymisiä eivätkä pääurakoitsijat ole tehneet merkittäviä keskeytys- ja lisäaikavaatimuksia. Hyvässä hengessä on toimittu myös monien muiden suurien tilaajien hankkeissa. Kuva Seppo Mölsä.
Koronan aiheuttamat riidat ovat työllistäneet juristeja, mutta paljon vähemmän kuin keväällä pelättiin. Suomi on yksi niistä harvoista maista, joissa työmaita ei koronan vuoksi pysäytetty. Rakennusliikkeet huomasivat heti, että parasta taloudenpitoa on pitää porukka terveenä ja työmaat käynnissä. Moni rakennusliike teki jopa enemmän kuin viranomaisten suositukset edellyttivät. Tilaajat puolestaan tulivat kustannuksissa vastaan.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Korona ei pysäyttänyt rakennustyömaita – lentokentällä korona nopeutti rakentamista puolella vuodella”

Viimeisimmät näkökulmat