Kokeile kuukausi maksutta

Lahden Aleksanterinkadun ylikulkusillasta arkkitehtuurikisa – mukaan seuloutui neljä suunnitteluryhmää

Kilpailuehdotusten pohjalta arvioidaan, onko Aleksanterinkadulle mahdollista rakentaa taloudelliset reunaehdot ja kaupunkikuvalliset vaatimukset täyttävä silta. Päätöstä sillan rakentamisesta ei vielä ole.

Kilpailuryhmät jättävät ehdotuksensa Aleksanterikadun sillasta maaliskuun loppuun mennessä. Sen jälkeen ehdotukset ovat yleisesti kommentoitavana ja tuomariston arvioitavana. (Kuva: Lahden kaupunki)
Kuuntele juttu

Lahden Aleksanterinkadun ylikulkusillasta järjestetään arkkitehtuurikilpailu kutsumenettelyllä. Määräaikaan mennessä mukaan ilmoittautui yhteensä 23 suunnittelijaryhmää, joista Lahden kaupungin ja Osuuskauppa Hämeenmaan edustajista koostunut palkintolautakunta valitsi varsinaiseen kilpailuun neljä.

Kisaan valikoituivat Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy & SWECO,  Arkkitehtuuritoimisto B&M ja WSP Finland, Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen, Buro Happold Engineering ja UKI Arkkitehdit sekä Arkkitehtitoimisto Ruskeepää & Josef Kolb & Insinööritoimisto Pontek.

Kilpailuryhmät jättävät ehdotuksensa maaliskuun loppuun mennessä. Sen jälkeen ehdotukset ovat yleisesti kommentoitavana ja tuomariston arvioitavana.

Kilpailuryhmien tuottamat ehdotukset ovat osa kaavoitusprosessia. Kilpailuehdotusten pohjalta arvioidaan, onko Aleksanterinkadulle mahdollista rakentaa taloudelliset reunaehdot ja kaupunkikuvalliset vaatimukset täyttävä silta. Päätöstä sillan rakentamisesta ei vielä ole.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lahden Aleksanterinkadun ylikulkusillasta arkkitehtuurikisa – mukaan seuloutui neljä suunnitteluryhmää”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat