Kokeile kuukausi maksutta

Sweco jatkaa merkittäviä yrityskauppoja

Sweco ostaa Optiplanin ja vahvistaa asunto- ja toimitilasuunnittelun sekä korjausrakentamisen osaamistaan.

Swecon maajohtaja Markku Variksen mukaan yhtiö kasvaa myös orgaanisesti. Kuva Liisa Takala.

Sweco on tehnyt sopimuksen NCC:n kanssa Optiplan oy:n koko osakekannan ostamisesta. Kaupan myötä Sweco vahvistaa erityisesti kestävän ja energiatehokkaan asunto- ja toimitilarakentamisen sekä korjausrakentamisen suunnitteluosaamistaan.

”Olen erittäin iloinen, että osaajajoukkomme täydentyy Optiplanin arkkitehdeillä sekä talotekniikan ja rakennetekniikan asiantuntijoilla. Asuntorakentamisen ja korjausrakentamisen suhdanteet näyttävät pitkällä tähtäimellä positiivisilta eritoten suurimmissa kasvukeskuksissa. Kestävän, energiatehokkaan asumisen ja kiinteistöjen suunnittelun edistäminen on meille Swecolla merkittävä asia”, Swecon maajohtaja Markku Varis sanoo yrityskauppatiedotteessa.

Optiplanilla on noin 150 asiantuntijaa Suomen suurimmissa kaupungeissa Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa.

Optiplanin kehittämät vähähiilisen ja resurssitehokkaan suunnittelun, energiatehokkuuden ja hankeideoinnin konseptit täydentävät Swecon olemassa olevaa osaamista kestävien kiinteistöjen suunnittelussa.

Optiplanin liikevaihto vuonna 2019 oli 13 miljoonaa euroa.

”Uuden strategisen suunnan mukaisesti NCC haluaa Suomessa keskittyä kiinteistökehitykseen ja rakentamiseen. Samalla uskomme, että Optiplan pystyy paremmin kehittymään osana suurta kansainvälistä saman alan yritystä. Yhteistyömme Optiplanin ja Swecon kanssa jatkuu tiiviinä”, NCC:n maajohtaja Mika Soini sanoo.

Sweco on vahvistanut asuntosuunnitteluosaamista myös rakennuttamisen ja projektinjohdon saralla. Lokakuussa 2020 Sweco osti ryhmärakennuttamiseen ja kiinteistökehitykseen erikoistuneen Saraco D&M  osakekannan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sweco jatkaa merkittäviä yrityskauppoja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat