Kokeile kuukausi maksutta

”En tunnista väitteitä”, sanoo Kiinteistötahkolan Seppo Tahkola kartelliselvityksestä – uskoo markkinaoikeuden hylkäävän KKV:n esityksen

Isännöintialalla epäillään kartellia. Arkistokuva. Kuva: Liisa Takala
Kuuntele juttu

Kiinteistötahkola-konsernin toimitusjohtaja Seppo Tahkola sanoo pitävänsä Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) tulkintaa isännöintialalla olleesta kartellista virheellisenä.

”Tutkinta on toki ollut pitkään tiedossa, mutta en yli kymmenen vuotta Isännöintiliiton hallituksessa toimineena tunnista väitteitä. Hinnoista tai niiden korotuksista ei ole sovittu, enkä ole ollut tekemässä sellaista strategiaa, jossa tällaisesta olisi päätetty”, hän sanoo.

KKV:n mukaan Isännöintiliitto ja joukko alan yrityksiä sopivat vuosina 2014–2017 keskenään isännöintipalvelujen hinnoista ja pyrkivät korottamaan valtakunnallisesti isännöintitoimialan hintatasoa. Kiinteistötahkolan julkaiseman tiedotteen mukaan KKV:n tutkinta on saanut alkunsa Isännöintiliiton tiedotteista, joissa on viitattu yleisellä tasolla isännöintialan hinnankorotuspaineisiin.

”En osaa vastata siihen, miksi tällaiseen tulkintaan on päädytty”, Tahkola sanoo.

KKV esittää, että markkinaoikeus määrää yhteensä noin 22 miljoonan euron seuraamusmaksut kuudelle isännöintialan yritykselle sekä Suomen Isännöintiliitto ry:lle. Kiinteistötahkola-konsernin yrityksille KKV esittää 1 693 950 euron seuraamusmaksua.

”Se on käsittääkseni maksimisakko kartellista. Se menee kyllä pieleen aivan pieleen siitä, että liitto on antanut muutaman tiedotteen hinnankorotuspaineista, ”, Tahkola sanoo.

Tahkola sanoo uskovansa, että markkinaoikeus hylkää KKV:n vaatimukset.

”Olen nähnyt tutkinta-aineiston ja uskon näin”, hän sanoo.

Tahkola uskoo, että KKV:n esityksestä tulee koitumaan mainehaittaa koko isännöintialalle.

”Omalta osaltame teemme kaikkemme, että se saadaan korjattua”, hän sanoo.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 14 kertaa

14 vastausta artikkeliin “”En tunnista väitteitä”, sanoo Kiinteistötahkolan Seppo Tahkola kartelliselvityksestä – uskoo markkinaoikeuden hylkäävän KKV:n esityksen”

 1. Harmittaa varmaan, kun kaikki oli niin helppoa perskeon aikaan.

 2. Seppo yrittää vain sanoa, että on se perk..e, kun ei saa enää rahaa nus..a rauhassa.

 3. Juu u mitäs sitä sanos, elämme kummallisia aikoja.

 4. Minäkin olen kuullut kertomuksia lestadiolais katellista ,voi olla että meilläkin vaihtuu isännöitsijä.

  1. Eikö olisi myös hyvä miettiä, miten hyvin nykyinen isännöinti toimii ja ollaanko tyytyväisiä…

 5. Seppo johti kartellia, ja kun se oli pakko lopettaa, Seppo perusti oman isännöintiliiton Tero Heikkilän kanssa 🙂

  1. Ja Tero Heikkilä on nykyään Granlund Isännöinnin toimitusjohtaja. Jännää.

 6. Kannattaa lukea Granlundin erikoispalvelut kotisivuilta:)
  Vielä isompi ongelma on sotkea isännöitsijä ja korjauksia suunnitteleva ins.tsto keskenään.
  Syntyy kartelli-kumppanuus Metsin ja Heikkilän suunnitelmien mukaan.

  1. Hyvä huomio.

   Tämä on kyllä ongelma, kun taloyhtiön asiantuntemattomalle hallitukselle myydään ikäänkuin ohimennen isännöintiyhtiön konsernin tai sidosryhmän palveluita. Ja tarkennettakoon; taloyhtiön hallituksen jäsenten ei tarvitse olla asiantuntijoita, kunhan ovat täysipäisiä. Tietysti hyvä, jos joukkoon saadaan alaa tuntevia, mutta ainahan se ei ole mahdollista. Joka tapauksessa heidän pitää voida luottaa isännöitsijään, taloyhtiön toimitusjohtajaan.

   Onneksi kuitenkin suurin osa pienemmistä, paikallisista isännöitsijätoimistoista hoitaa hommansa asiakkaan edun mukaisesti. Näin kokemukseeni perustuen uskon.

  2. Näissä mitään korjauksia suunnittelevaa insinööritoimistoa ole, sen osuus laskutetaan valvonnassa, mikä tarkoittaa paria digikuvaa ja valmista paperia. Luvanvaraisissa laajoissa töissä löytyy kyllä niin tyhmiä puheenjohtajia, jotka antavat isännöitsijän vetää suunnitteluteatterin.

 7. [url=https://www.matchoffice.fi/vuokraus/liiketila/vantaa/] liiketilat Vantaa [/url] sanoo:

  Thx a bunch!!

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat