GRK ottaa uusiutuvat polttoaineet laajaan käyttöön

Infratyömailla aletaan käyttää uusiutuvaa polttoöljyä, yhtiön työsuhdeautot kulkevat jatkossa uusiutuvalla dieselillä.

Kuva kehä 1:n parantamistyömaalta Laajalahden kohdalta.

Infrarakentaja GRK lisää merkittävästi uusiutuvien polttoaineiden käyttöä. GRK:n eteläisen Suomen työmailla, tilaajien määrittelemillä vähähiilisillä työmailla ja soveltuvin osin myös pohjoisemmassa toimivilla työmailla siirrytään uusiutuvan polttoöljyn käyttöön.

Lisäksi kaikissa yhtiön Suomen dieselkäyttöisissä työsuhde- ja tuotantoajoneuvoissa siirrytään käyttämään uusiutuvaa dieseliä. Polttoaineet toimittaa Neste, joka toi tämän vuoden markkinoille kokonaan jätteiksi ja tähteiksi luokitelluista aineista valmistetun polttoöljyn.

”Uusiutuvaan polttoöljyyn sekä dieseliin siirtyminen työkoneissa sekä työsuhde- ja tuotantoajoneuvoissa ovat tärkeitä toimenpiteitä GRK:n matkalla kohti pienempää hiilijalanjälkeä”, sanoo GRK Infra Oy:n tulevaisuusjohtaja Riina Rantsi.

Kevyen polttoöljyn ja dieselin käytöstä syntyvät hiilidioksidipäästöt vastaavat Suomessa jopa yli 90 prosenttia infratyömaatoimintojen ja -kuljetusten päästöistä. GRK seuraa tulevaisuudessa, millaisia vaikutuksia uusiutuvilla polttoaineilla on yhtiön hiilijalan jälkeen, ja sen tavoitteena on saada konkreettisia havaintoja päästövähenemistä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “GRK ottaa uusiutuvat polttoaineet laajaan käyttöön”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat