Käräjäoikeus vahvisti Stockmannin saneerausohjelman – tavaratalot myyntiin

Helsingin käräjäoikeus on vahvistanut tavaratalokonserni Stockmannin saneerausohjelman. Samalla saneerausmenettely on päättynyt.

Myös Helsingin tavaratalo menee myyntiin.

Saneerausohjelma perustuu Stockmannin tavarataloliiketoiminnan jatkamiseen, Helsingin, Tallinnan ja Riian tavaratalokiinteistöjen myyntiin ja takaisin vuokraamiseen.

Aiemmin myyntilistalla olleen Lindexin liiketoiminta jatkuu osana Stockmann-konsernia. Lindexin myyntiprosessi keskeytettiin jo viime keväänä.

Stockmannin omistamista kiinteistöistä arvokkain on Helsingin keskustan tavaratalo. Lisäksi yhtiö omistaa tavaratalojensa kiinteistöt Tallinnassa ja Riiassa. Muut tavaratalot toimivat vuokratiloissa.

Stockmann on nyt neuvotellut uudet vuokrasopimukset kaikissa tavarataloissaan sekä Helsingin Pitäjänmäen toimistotiloihin.

Asianajaja Jyrki Tähtinen määrättiin saneerausohjelman valvojaksi.

Ohjelmalle oli suurimpien velkojien ja osakkeenomistajien kannatus ja yhtiön hallituksen sekä johdon tuki.

Yli 90 prosenttia kaikkia saneerausvelkoja edustavista puolsi tammikuun puoleenväliin mennessä saneerausohjelman hyväksymistä.

Stockmann leikkaa vakuudettomia ja hybridivelkojaan osaksi osakeomistusta vastaan.

Stockmannin A- ja B-osakesarjat yhdistetään saneerausohjelman vahvistamisen jälkeen pidettävässä yhtiökokouksessa siten, että jokaisella A-osakkeella saa 1,1 B-osaketta.

Saneerausohjelman toimenpiteitä käsitellään yhtiökokouksessa 7. huhtikuuta. Ohjelman kesto on kahdeksan vuotta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Käräjäoikeus vahvisti Stockmannin saneerausohjelman – tavaratalot myyntiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat