Kokeile kuukausi maksutta

Nordea: Taloyhtiöt selvisivät koronavuodesta odotettuakin paremmin

Nordean mukaan suurin osa taloyhtiöistä selviytyi hyvin koronavuodesta. Lyhennysvapaita taloyhtiölainoihin on haettu pandemian aikana erittäin vähän. Yhtiökokouskevääseen valmistaudutaan kuitenkin edelleen poikkeusoloissa.

Isännöinnistä perittäviä maksuja on aiemmin vedetty ylöspäin siirtämällä painopistettä kiinteästä korvauksesta erillisveloitettaviin tehtäviin. Kuvituskuva: Catella.
Kuuntele juttu

Nordean mukaan taloyhtiöt selvisivät viime vuodesta hyvin koronasta huolimatta. Pankki tiedottaa, että sen asiakkaista vain yksittäiset taloyhtiöt hakivat maksuvapaata lainoihinsa.

Samaan aikaan lainojen kysyntä käy aktiivisena. Pankin mukaan se kertoo siitä, että taloyhtiöt suunnittelevat peruskorjauksiaan. Hankkeita on myös lähdetty jo toteuttamaan.

Nordean taloyhtiöistä vastaava johtaja Anne-Mari Suovirta kertoo, että pankki oli varautunut tukemaan taloyhtiötä mahdollisissa maksuvaikeuksissa, mutta nyt näyttää siltä, ettei tarvetta juurikaan syntynyt.

”Taloyhtiöiden maksukyky pysyi hyvänä ja lainakysyntä aktiivisena koko vuoden 2020, vaikka isännöitsijöiden kanssa käytyjen keskustelujen perusteella joitakin remontteja siirrettiin tuleville vuosille koronan aiheuttaman epävarmuuden vuoksi. Nordeassa olemme rahoittaneet niin peruskorjaus- kuin uudishankkeitakin normaaliin tapaan,” Suovirta kertoo pankin tiedotteessa.

Poikkeusoloja varten taloyhtiöitä on kannustettu tekemään suunnitelma riskien varalle.

”Aivan kuten kotitalouksilla ja muilla yrityksillä, myös taloyhtiöillä tulee olla talouden suunnitelma tehtynä, myös pidemmällä tähtäimellä. Näen että isännöitsijällä ja hallituksella on tässä merkittävä rooli. Jokaisen taloyhtiön tilanne on erilainen, ja on tärkeää, että taloyhtiöissä hallitus on varautunut erilaisiin kriisi- ja poikkeustilanteisiin”, Suovirta toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Nordea: Taloyhtiöt selvisivät koronavuodesta odotettuakin paremmin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat