Rakennuskustannukset nousivat vuoden takaisesta

Rakennuskustannusten kokonaisindeksi nousi myös viime kuusta.

Kuva: Liisa Takala

Rakennuskustannukset nousivat Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2021 helmikuussa 1,1 prosenttia vuoden takaisesta. Työkustannukset nousivat 1,2 prosenttia ja tarvikepanosten kustannukset 1,3 prosenttia. Palveluiden hinnat laskivat 0,3 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Työkustannusten kasvua selittää se, että indeksin laskennassa käytetään vuodelle 2021 sovellettuja työnantajan sosiaalivakuutusmaksuja. Maksut nousivat viime vuodesta.

Tammikuusta helmikuuhun rakennuskustannusten kokonaisindeksi nousi 0,2 prosenttia. Työkustannukset nousivat 0,3 prosenttia ja tarvikepanosten hinnat 0,2 prosenttia. Palveluiden hinnat pysyivät helmikuussa tammikuun tasolla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuskustannukset nousivat vuoden takaisesta”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat