Kokeile kuukausi maksutta

S-ryhmän tuulipuisto-investointi pystytysvaiheessa Simossa – Sarvisuon puisto on 150 miljoonan satsaus

Tuulipuiston 27 tuulivoimalan on määrä valmistua tuotantokuntoon kuluvan vuoden loppuun mennessä.

S-ryhmä tuulivoimalat
S-ryhmän tavoitteena on pudottaa ilmastopäästöjä 90 prosenttia vuoden 2015 tasosta vuoden 2030 loppuun mennessä. Se aikoo olla oman toiminnan osalta hiilinegatiivinen jo vuonna 2025. (Kuva: Jarkko Finnilä)

S-ryhmän suurimman tuulivoimainvestoinnin pystytysvaihe on alkanut Simon Sarvisuolla. Tuulipuiston 27 tuulivoimalan on määrä valmistua tuotantokuntoon kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Valmistuttuaan Sarvisuon tuulipuiston on yksi Suomen suurimmista ja sen vuotuinen tuotantomäärä kattaa arviolta puolet koko S-ryhmän vuosittaisesta sähköntarpeesta. Puiston rakentaminen maksaa yhteensä noin 150 miljoonaa euroa.

”Näiden uusien voimaloiden jälkeen olemme S-ryhmässä askeleen lähempänä omavaraisuutta käyttämämme sähkön suhteen. Samalla ne turvaavat sen, että kaikki käyttämämme sähkö on peräisin uusiutuvista energialähteistä,” S-Voiman toimitusjohtaja Mikko Halonen toteaa tiedotteessa.

Enventus V162 -voimaloiden kokonaiskorkeus on 247 metriä. Tornien korkeus on 166 metriä ja siipien pituus 81 metriä. Voimaloiden valmistaja ja pystytyksen pääurakoitsija on tanskalainen Vestas.

Vuonna 2020 käynnistynyt Sarvisuon hanke kuuluu valtion uusiutuvan sähkön preemiojärjestelmän piiriin, sillä se oli yksi vuonna 2018 järjestetyn tuotantokilpailutuksen voittajista. Kilpailutuksessa etsittiin yhteiskunnan kannalta edullisimpia tuotantotapoja.

S-ryhmän tavoitteena on pudottaa ilmastopäästöjä 90 prosenttia vuoden 2015 tasosta vuoden 2030 loppuun mennessä. Se aikoo olla oman toiminnan osalta hiilinegatiivinen jo vuonna 2025.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “S-ryhmän tuulipuisto-investointi pystytysvaiheessa Simossa – Sarvisuon puisto on 150 miljoonan satsaus”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat