Kokeile kuukausi maksutta

Senaatti ylitti tulostavoitteet – saldo liki 50 miljoonaa euroa

Kiinteistömyynnit jäivät asetetusta 80 miljoonan euron tavoitteesta noin neljänneksen. Syynä oli muutamien keskeisten myyntikohteiden odotettua hitaampi kaavoitus.

Kouvolan Salpakeskus on yksi myynnissä olevista Senaatin kiinteistöistä.

Senaatti-kiinteistöjen kokonaistulos oli viime vuonna 49,6 miljoonaa euroa, mikä ylitti tavoitteen 23 miljoonalla eurolla.  Senaatin kiinteistömyynnit olivat 59,2 miljoona euroa velattomin kauppahinnoin. Kiinteistömyynnin tulos oli 16,4 miljoonaa, mikä ylitti tavoitteen 2,4 miljoonalla eurolla.

Tiedot ilmenevät yhtiön vuoden 2020 tilinpäätöksestä.

Vuoden 2020 aikana tehtiin valtion kiinteistöistä tehtiin 83 kauppaa ja niiden yhteenlaskettu kauppahinta oli 59,2 miljoonaa euroa. Suurimmat kaupat olivat Helsingin Mariankatu 23 virastotalo (13,6 milj. euroa), Kaartin lasaretti (11,5 milj. euroa) ja Helsingin Vuorikatu 24 virastotalo (7,4 milj. euroa).

Kiinteistömyynnit jäivät asetetusta 80 miljoonan euron tavoitteesta noin neljänneksen. Syynä oli muutamien keskeisten myyntikohteiden odotettua hitaampi kaavoitus.

Senaatin suurimmat valmistuneet hankkeet olivat Hämeenlinnan naisvankila (32 milj. euroa), Keravan avovankila (22 milj. euroa) sekä Lappeenrannan uusi oikeustalo (9 milj. euroa) sekä joukko Puolustusvoimien hankkeita (32 milj. euroa).

Suurimmat vielä käynnissä olleet rakennushankkeet olivat Oulun uusi oikeustalo, ulkoministeriön käytössä olevan Merikasarmin perusparannus, THL:n uudisrakennus Tilkanmäellä, STUK:n uusi toimisto- ja laboratoriorakennus sekä Suomalais-venäläisen koulun uudisrakennus.

Parhaillaan käynnissä on valtiovarainministeriön johdolla valtion kiinteistöstrategian ja toimitilastrategian päivitykset. Niiden keskeisiä teemoja ovat muun muassa koronapandemian vauhdittamat työntekemisen muutokset, julkisen sektorin tiukka taloustilanne sekä ilmastonmuutoksen torjunta.  Valtion tavoitteena on hiilineutraalius vuonna 2035.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Senaatti ylitti tulostavoitteet – saldo liki 50 miljoonaa euroa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat