Kokeile kuukausi maksutta

Espoon Jorviin suunnitellaan yli 200 miljoonan arvoista sairaalarakennusta

Jorvin sairaala-alueella Espoossa aiotaan lähivuosina aloittaa uuden sairaalarakennuksen rakennustyöt. Investoinnin arvioidaan maksavan enintään 232 miljoonaa euroa.

Arkkitehtitoimisto Tähti-Set on ollut mukana esimerkiksi Jorvin sairaalan hankkeessa. Kuva: Pinja Saarela / HS

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) hallitus jätti maanantain kokouksessaan pöydälle rakentamista tarkemmin linjaavan hankesuunnitelman. Asiasta päättää kesäkuussa Husin valtuusto, mutta tämän jälkeen Hus tarvitsee suunnitellun sote-uudistuksen vuoksi vielä poikkeusluvan näin isolle investoinnille sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Jorvin vanhimmat osat ovat 70-luvulta. Sairaalassa on tehty useita remontteja viime vuosina ja rakennettu esimerkiksi päivystykselle uudet tilat. Osa sairaalan tiloista on edelleen kehnossa kunnossa, käyttötarkoituksensa kannalta vanhentuneita tai sisäilmaltaan huonoja. Lisäksi Jorviin tarvitaan enemmän sairaansijoja, kun väestö sekä kasvaa että vanhenee.

Uusi osastorakennus tulee vanhan päärakennuksen viereen ja sen tieltä puretaan esimerkiksi nykyiset lastenosastot. Lastenosastojen lisäksi uuteen rakennukseen siirtyvät aikuisten vuodeosastot K- ja S-torneista, kuvantaminen sekä synnytykset, joille nykyisin on tiloja sekä Jorvissa että sen vieressä Espoon uudessa sairaalassa.

Jos näin päätetään, lastenosastoja päästäisiin purkamaan pois tieltä kesällä 2022. Uuden talon varsinaiset rakennustyöt alkaisivat vuoden 2023 alussa ja valmista voisi olla vuonna 2026.

Samalla sairaalan pääsisäänkäynti siirretään uuden rakennuksen puolelle, joten siitä tulee uuden ja vanhan Jorvin yhteinen. Jorvin helikopterikenttä siirretään päivystysrakennuksen katolle ja ajoramppi sairaalan nykyiselle pääsisäänkäynnille puretaan.

Husin pitkän ajan suunnitelmissa sairaalat olisi vähitellen tarkoitus keskittää pääkaupunkiseudulla neljään suureen keskukseen eli Meilahteen, Jorviin, Peijakseen ja Malmille.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon Jorviin suunnitellaan yli 200 miljoonan arvoista sairaalarakennusta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat