Kokeile kuukausi maksutta

Konkurssit vähenivät rakentamisessa hieman alkuvuonna

Sen sijaan yritysten henkilötyövuosien määrä kasvoi kuluvan vuoden tammi-maaliskuussa.

Rakentamisessa konkurssit vähenivät kuusi prosenttia 149:ään tammi-maaliskuussa verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan.

Yrityksissä henkilötyövuosien määrä oli 955. Se on lähes kolmannes enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan tammi–maaliskuussa pantiin kaikkiaan vireille 695 konkurssia, mikä on 88 konkurssia eli 11,2 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Henkilötyövuosien määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 4143. Se on 713 henkilötyövuotta enemmän kuin edellisvuonna. Se tarkoittaa 20,8 prosenttia.

Vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana vireille pantujen konkurssien määrä väheni kaikilla toimialoilla lukuun ottamatta maa- metsä- ja kalatalouden toimialaa sekä kuljetuksen ja varastoinnin toimialaa.

Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät muiden palveluiden päätoimialalla.

Väliaikaislailla säädellään konkurssiin hakemista

Vireille pantujen konkurssien määrä on ollut poikkeuksellisen matala kesäkuusta 2020 alkaen.

Konkurssilakia on muutettu muutaman kerran koronakriisin aikana. Konkurssiin hakemista rajoitettiin määräaikaisella lakimuutoksella 1.5.2020 alkaen. Se oli voimassa 31.1.2021 saakka.

Uusi väliaikaislaki, joka on voimassa helmikuun alusta syyskuun loppuun 2021, estää velkojia hakemasta yrityksiä konkurssiin lyhytkestoisten maksuvaikeuksien vuoksi.

Tilastokeskuksen mukaan konkurssitilaston aineistosta lakimuutoksen mahdollista vaikutusta konkurssimääriin on mahdotonta erotella muista mahdollisista tekijöistä, kuten Verohallinnon tai muiden velkojien omaehtoisista toimista.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Konkurssit vähenivät rakentamisessa hieman alkuvuonna”

  1. Omituista ettei V O Mattilan konkurssista puhuta mitään, oli kuitenkin merkittävä toija.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat