Ruotsalainen kiinteistösijoitusyhtiö aikoo luoda Suomeen 700 miljoonan euron kiinteistösalkun

Nyfosa laajentaa Suomeen yhteistyössä Brunswick Real Estaten kanssa.

Kuvituskuva. Nyfosa etsii sijoituskohteita maakuntien kasvukeskuksista. Kuva Tampereen Kannen työmaalta.

Brunswick Real Estate ja ruotsalainen kiinteistösijoittaja Nyfosa perustavat Suomeen maakuntien kasvukeskusten kiinteistöihin sijoittavan yhtiön. Tavoitteena on rakentaa viidessä vuodessa 700 miljoonan euron kiinteistösalkku.

Uuden yhtiön operatiivisesta toiminnasta vastaa Brunswick Real Estate, joka on toiminut Suomessa vuodesta 2006. Brunswick Real Estate vastaa uuden yhtiön kiinteistökaupoista, hallinnosta ja kestävästä kehityksestä. Nyfosa omistaa yhtiöstä alkuun 90 prosenttia ja Brunswick Real Estate 10 prosenttia.

Nyfosan mukaan Suomessa ei ole vastaavalla strategialla toimivaa kiinteistösijoitusyhtiötä. Nyfosa näkee Suomessa hyvät mahdollisuudet hankkia kiinteistöjä, jotka tuovat vahvaa kassavirtaa.

Uuden yhtiön sijoitusstrategia on laaja, mikä täydentää Nyfosan strategiaa Ruotsissa. Erityisesti yhtiö keskittyy maakuntien kasvukeskuksiin, joissa kiinnostuksen kohteena ovat asuntoja lukuun ottamatta kaikki kiinteistötyypit.

”Olemme seuranneet Suomen markkinoita jonkin aikaa ja näemme täällä houkuttelevia liiketoimintamahdollisuuksia, joilla voi päästää hyvään tuottoon. Tavoitteet ovat korkeat ja haluamme kasvaa nopeasti edellyttäen, että löydämme houkuttelevia sijoituskohteita. Pystymme yhdistämään kahden yrityksen vahvuudet ja suotuisan rahoitusmarkkinatilanteen, mikä luo hyvät edellytykset onnistumiselle. Arvioimme parhaillaan useita kohteita Suomessa”, Nyfosan toimitusjohtaja Stina Lindh Hök sanoo tiedotteessa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ruotsalainen kiinteistösijoitusyhtiö aikoo luoda Suomeen 700 miljoonan euron kiinteistösalkun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat