Kokeile kuukausi maksutta

Skanska sai HKL:n varikkourakan – työt tarkoitus käynnistää loppuvuodesta

Nykyisin Ruskeasuolla sijaitsevan linja-autovarikon alueelle rakennetaan yhdistetty raitiovaunu- ja bussivarikko, jonka on määrä valmistua 2023.

Bussit sijoittuvat suunnitelmassa raitiovaunuvarikon katolle. Ruskeasuon varikko tulee valmistuttuaan olemaan Helsingin raitioliikenteen päävarikko uudistettavan Koskelan varikon ohella. (Havainnekuva: HKL)

Ruskeasuon raitiovaunuvarikkohankkeen urakoitsijakilpailutus on saatu valmiiksi ja yhteistyökumppaniksi on valittu Skanska. Hanke aloitetaan kehitysvaiheella, joka tähtää rakennuslupaan. Urakan on tarkoitus käynnistyä loppuvuonna 2021.

HKL:n tytäryhtiö Ruskeasuon Varikkokiinteistö ja Skanska kehittävät olemassa olevaa suunnitelmaa käymällä läpi voittaneessa tarjouksessa esiin tulleita kehitysideoita. Varsinaisen rakennustyön on määrä alkaa tämän vuoden lopulla. Hankkeen arvioitu valmistumisaika on 2023.

Nykyisin Ruskeasuolla sijaitsevan linja-autovarikon alueelle rakennetaan yhdistetty raitiovaunu- ja bussivarikko. Bussit sijoittuvat suunnitelmassa raitiovaunuvarikon katolle. Ruskeasuon varikko tulee valmistuttuaan olemaan Helsingin raitioliikenteen päävarikko uudistettavan Koskelan varikon ohella.

Ruskeasuon raitiovaunuvarikko edistää Helsingin tavoitteita raitioliikenteen laajentamisesta ja mahdollistaa Helsingin tulevien pikaraitioteiden, kuten Länsi-Helsingin raitioteiden, kaluston säilyttämisen ja kunnossapidon. Varikon suunniteltu kapasiteetti on sata pitkää, 28-35 metristä raitiovaunua.

Ruskeasuon linja-autovarikon nykyinen toiminta siirretään väistötiloihin kehitysvaiheen aikana syyskuuhun mennessä.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Skanska sai HKL:n varikkourakan – työt tarkoitus käynnistää loppuvuodesta”

  1. Edellisellä kerralla tuon kihlauksen asioita taidettiin käsitellä hovioikeudessa asti.

  2. Tietääkö kukaan milloin Koskelan varikon uudistaminen alkaa?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat