SSA Project aloitti rakennustyöt Viisaan liikkumisen korttelissa

Ara-vuokra-asuntojen rakentaminen Viisaan liikkumisen kortteliin Helsingin Oulunkylässä on käynnistynyt.

Kuva: Jaakkola Arkkitehdit

Korttelin Valtion tukemien vuokra-asuntojen rakennuttamisesta vastaa yleishyödylliseen Y-Säätiöön kuuluva M2-Kodit. Pääurakoitsijana toimii SSA Project oy.

Osoitteeseen Maaherrantie 30 rakentuu 82 erikokoista Ara-vuokra-asuntoa. Uudet asukkaat pääsevät muuttamaan Maaherrantielle vuoden 2022 lopussa. Kaikki M2-Kotien rakentamat uudiskohteet ovat Ara-kohteita, eli ne ovat valtion tuella rakennettuja ja niiden vuokrat ovat säädeltyjä. Tämän vuoksi niiden asukasvalinnoissa noudatetaan tarveharkintaa sekä varallisuusrajoja.

Tontilla sijaitsi aiemmin VR:n omistama kerrostalokortteli. M2-Kodit ja Sato ostivat tontin VR:ltä vuonna 2019. Tontille on kaavoitettu vapaarahoitteisia vuokra- ja omistusasuntoja, valtion tukemia vuokra-asuntoja sekä välimuodon asuntotuotantoa. Yhteensä Pohjois-Helsingissä sijaitsevaan kortteliin valmistuu yli 500 asuntoa.

Alueen kaavasuunnitelmat on laatinut Sato yhdessä kaavoituksen pohjaksi järjestetyn arkkitehtikilpailun voittaneen Arkkitehtitoimisto Huuhtanen HMV oy:n kanssa. M2-Kotien kerrostalon on suunnitellut Jaakkola Arkkitehdit.

Alueen kaavoituksen tärkein lähtökohta on ollut toimivat julkiset liikenneyhteydet. Tästä juontaa alueen nimi Viisaan liikkumisen kortteli. Asuntojen lähettyvillä on sekä juna-asema että poikittaislinja Raide-Jokerin pysäkki.

”Maaherrantie 30 on esimerkki toimivasta kaupunkiasumisesta, jossa auton omistaminen ei ole lainkaan välttämätöntä. Erinomaisten julkisten liikenneyhteyksien lisäksi asukkailla on mahdollisuus myös talon yhteiskäyttöautoihin, joita he voivat vuokrata käyttöönsä”, Y-Säätiö-konsernin rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman sanoo tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SSA Project aloitti rakennustyöt Viisaan liikkumisen korttelissa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat