YIT myy päällystys- ja kiviainesliiketoimintonsa Virossa

YIT and KMG Inseneriehituse AS ovat allekirjoittaneet sopimuksen YIT:n päällystys- ja kiviainesliiketoimintojen myynnistä Virossa.

Yritysjärjestely käsittää yhtiön päällystys-, kiviaines-, räjäytys- ja tiemerkintäliiketoiminnat sekä liikennemerkkien tuotannon toiminnot Virossa. Yritysjärjestelyn myötä KMG:lle siirtyy mainituissa liiketoiminnoissa työskentelevä noin 170 hengen henkilöstö. Myytävien liiketoimintojen liikevaihto vuonna 2020 oli 35 miljoonaa euroa.

Kaupan arvioidaan toteutuvan vuoden 2021 toisella neljänneksellä, ja YIT odottaa kirjaavansa kaupasta noin 8 miljoonan euron positiivisen kassavirtavaikutuksen toisen vuosineljänneksen tulokseensa. Kaupalla ei ole olennaista vaikutusta yhtiön liikevoittoon.

”Yritysjärjestelyn myötä YIT:n liiketoimintarakenne selkeytyy ja tehostaa pääoman käyttöä. YIT keskittyy Virossa jatkossa yhtiön kaupunkikehittämisen strategian ytimessä oleviin liiketoimintoihin, asunto-, toimitila- ja infrarakentamiseen”, Toimitilat CEE -divisioonan johtaja Peter Forssell sanoo tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT myy päällystys- ja kiviainesliiketoimintonsa Virossa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat