Pandemia tyhjensi pk-seudun toimistotiloja – pahin tilanne Helsingissä Pitäjänmäellä

Pk-seudun keskeisillä markkina-alueilla on tyhjiä toimistoneliöitä noin 443 000 neliömetriä ja alueiden keskimääräinen vajaakäyttöaste on 12,5 prosenttia.

 

Pk-seudun toimistotiloissa on nyt mistä valita. (Kuva: Helsinki Reseach Forum)

Pääkaupunkiseudulla on nyt tarjolla kosolti tyhjää toimitilaa. Helsinki Research Forum -tutkimusfoorumin tuoreen arvion mukaan pk-seudun keskeisillä markkina-alueilla on tyhjiä toimistoneliöitä noin 443 000 neliömetriä ja alueiden keskimääräinen vajaakäyttöaste on 12,5 prosenttia.

Pienimmät vajaakäyttöasteet ovat Pasilassa ja Hakaniemessä. Pahin tilanne on Pitäjänmäen alueella, jossa lähes joka neljäs toimistoneliö eli noin 90 000 neliömetriä on tyhjillään. Myös Helsingin ydinkeskustassa tilaa on vapaana kosolti – tyhjillään on 11 prosenttia  toimistoista eli noin 70 000 neliömetriä.

”Vajaakäyttö on keskeisiä kiinteistömarkkinoiden tunnuslukuja. Helsinki Research Forumin pyrkimyksenä on tuottaa tarkempaa ja yksityiskohtaisempaa tietoa kuin markkinoilla on tähän mennessä ollut”, kertoo johtaja Miika Kotaniemi RAKLIsta.

Helsinki Research Forum on kiinteistöalan asiantuntijayritysten tutkimusfoorumi, jonka tavoitteena on parantaa Helsingin toimistomarkkinoista julkaistavan tiedon laatua ja läpinäkyvyyttä. Sen datassa toimistotilakanta on määritetty mahdollisimman tarkasti eikä siinä huomioida esimerkiksi katutason liiketiloja. Yhteistyössä ovat mukana CBRE, JLL, Cushman & Wakefield ja KTI Kiinteistötieto.

RAKLI toimii Research Forumin kumppanina.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pandemia tyhjensi pk-seudun toimistotiloja – pahin tilanne Helsingissä Pitäjänmäellä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat