Kokeile kuukausi maksutta

Sairas vuosi 2020 kiihdytti rakentamisen murrosta ja toimitusjohtajien vaihdoksia

Rakennusalalla havahduttiin viime vuonna ymmärtämään ihmisten merkitys. Rakennustyömaat pysähtyvät, jos ei ole tekijöitä. Toimitusjohtajien työpaikoista ei pidetty yhtä hyvää huolta, vaan rakentamisen murros tiesi usein johtajan vaihdosta.

Vuonna 2020 rakennusliikkeiden toiminnan painopiste oli ihmisissä. Jokaisessa yrityksessä ymmärrettiin, että tulosta tulee vain jos ihmiset ovat terveitä ja työmaat käynnissä.

Rakentamisen murroksesta on puhuttu pitkään. Viime vuonna tämä sitten tapahtui. Tuttu ja turvallinen toimintatapa, jota pidettiin usein jopa ainoana oikeana, kävi mahdottomaksi, ja tilalle tuli uutta. Ehkä jotain parempaakin.

Murroksen myötä johto vaihtui muun muassa YIT:ssä, Lehdossa, Aressa, NCC Suomessa, Ramboll Finlandissa, Lujatalossa, GRK:ssa, Uponorissa ja Technopoliksessa. Kaikissa tapauksissa kyse ei ollut johtajan epäonnistumisesta. Toimitusjohtajan pesti kestää yleensä vain viitisen vuotta, joten sinänsä muutokset olivat jopa odotettuja. Yritysten hallitukset ovat täynnä entisiä toimitusjohtajia, joten he ovat armottomia. Muutokset on aina helpointa ja näkyvintä aloittaa ylhäältä. Muutosten tarvetta lisäsivät sijoittajien pettymykset erityisesti koronasta kärsineiden toimitilahankkeiden tuottoihin ja riskeihin.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sairas vuosi 2020 kiihdytti rakentamisen murrosta ja toimitusjohtajien vaihdoksia”

Viimeisimmät näkökulmat